Pulp
När Mickey King spökskriver en biografi om Hollywood-stjärnan Preston Gilbert så blir han indragen i att undersöka ett mord.
Originaltitel | Pulp |
Regissör | Mike Hodges |
Manus | Mike Hodges |
Genre | 70-tal, Action, Thriller, Komedi, Kriminalare |
Skådespelare | Michael Caine, Mickey Rooney, Lionel Stander, Lizabeth Scott, Nadia Cassini, Dennis Price, Al Lettieri |
Ytterst tveksam film. Enda som duger är 70-tals miljöerna och kläderna. Men de fick de ju liksom på köpet..
Caine är cool. Filmen är rätt rörig men har några riktigt sköna oneliners.
Underlig film där Caine briljerar i sina coola glasögon. Han är storsta behållningen i den här snurriga historian som säkert skulle vara rolig - jag förstod antagligen inte poängen.
En mycket trevlig rulle som ger mig många leenden. Storyn är lite smårörig och den håller inte fullt ut men den är underhållande och jag skrattar gott åt att Caine's karaktär skrivit böcker under pseudonymen S. Odomy, nigeriansk doktor. Det är fånigt men kul. För övrigt är det Caine som regerar filmen igenom. Han är sjukt begåvad och är lika stor komiker (med små medel) som stenhård snubbe (i ex. Get Carter). Kul att se Mickey Rooney göra något annat än mysfarbror.
Caine är äckligt cool, men historien är småsnarkig. 3+
VÄRLDENS BÄSTA FILM, AJJT BRE?!