Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.3
av 5

Pulp Fiction


Torpederna Vincent och Jules utför ett uppdrag åt sin chef, samtidigt som boxaren Butch ställer upp i en fixad match, samtidigt som...


Originaltitel Pulp Fiction
Regissör Quentin Tarantino
Manus Quentin Tarantino
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Tim Roth, Amanda Plummer, John Travolta, Samuel L Jackson, Bruce Willis, Ving Rhames, Rosanna Arquette, Maria de Medeiros, Quentin Tarantino, Uma Thurman, Christopher Walken, Eric Stoltz, Harvey Keitel, Steve Buscemi, Peter Greene, Frank Whaley, Bronagh Gallagher, Angela Jones, Phil LaMarr, Burr Steers, Duane Whitaker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 41799
Filmnummer 246

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av orCa
När omtanke och mod, kombineras med coola sener och utmärkta dialoger. Och när perfekta skådespelare ställs in i perfekta roller, präglade av ett närmare fenomenalt manus... när allt detta är...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Redwood
En enda handling hitar man inte i Quentin Tarantinos fina mästerverk \"Pulp Fiction\" men dock tre stycken. Först får vi se två smågansters (spelade av Tim Roth och Amanda Plummer) som planerar ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Shaun
Jag hade ganska stora förväntningar på Pulp Fiction, med tanke på dess geniförklaring från många håll, och undrade verkligen om den kunde vara så bra som många tyckte. Filmens handling kre...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av netrage
Denna film har jag sett mer än ett antal gånger. Jag hittar inget bättre ord för filmen än att kalla det för MÄSTERVERK! Det är verkligen en film i sin klass. Quentin Tarantino är skaparen...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Trelleborgaren
Pulp fiction innehåller 3 historier som flätas samman i slutet på ett mästerligt sätt. Filmen innehåller en rad kända skådespelare bl.a. Samule L Lackson, Uma Thurman, Harvey Keitel och själv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av connya
I parodier om Pulp Fiction ser man hur någon kommer med den hög med manus som ska bli filmen och killen som ska levera manuset krockar med någon och alla sidor hamnar i oordning. Ett roligt sk...   Läs mer »

Kommentarer


Tatty
2023-09-02
Sådär men gillade John Travolta och Samuel L Jackson i filmen.
Norpan0
2022-12-24
Omtitt 2022. Mindes visst bara vissa scener. När filmen kom 1994 var den verkligen speciell och nyskapande. Nu känns den mest snackig.
quelnightmare
2021-06-11
Quentin Tarantinos Pulp Fiction var en kritikersensation och en storsäljare som bäddade in sin filmvärld med pratiga hitmen och ödesdigra tillfälligheter i det populära medvetandet och blev en av de mest inflytelserika filmerna på 1990-talet.
mammene
2020-12-20
10 år sedan jag såg denna rulle sist, ofattbart hur mycket som tycks ha fastnat. Var först lite tveksam till fyran, men vid eftertanke så behåller jag den, för en film som lämnar sådana eftertryck måste premieras.Så min gamla kommentar duger bra, detta är en mycket speciell film. mammene 2010-02-05 Det här var en makaber historia, och jag sitter och skrattar! Vilken humor, och det var då främst Samuel Jackson och John Travolta som lockade fram det. Vilket par! Men det fanns mer som var makabert komiskt. Det känns som om jag tappade bort respekten för döden när jag såg det här, vet inte om det är så positivt. Jag är imponerad av regissörens sätt att kasta ut trådar för att sedan knyta i hop dem. Vilken samling korkade karaktärer han lyckats få ihop.
Qhorinhalfhand
2019-08-24
Otroligt bra film som inte har bråttom med storyn och som bryter den typiska filmstrukturen på ett härligt sätt
supermancover
2018-11-23
Jag förstår att andra gillar den och jag förstår att den är bra gjord osv, jag bara gillar den inte personligen.
päronanton
2018-09-10
Detta är en väldigt märklig film, men jag gillar den eller jag älskar den för den är utöver det vanliga!
LizzyElisabeth
2018-03-11
Förlåt. Men kan inte förstå denna filmen helt enkelt... En tvåa bara för skådespelarna.
Rai
2018-01-03
Att ge en 5:a till den den här filmen är helt klar överdrivet. Det är en bra film helt enkelt och inte mer än så!!
KyLLo
2017-08-22
Man måste ju få ge kritik även till en av Filmtipsets högst rankade filmer. Jag tycker att bristerna ligger i att filmen är spretig och känns konstruerad. Det är som om jag eller någon annan skrivglad amatör skulle gräva fram sina sparade gamla idéer, skämt, påbörjade historier och liknande, blanda det med sina favoritingredienser från filmer och göra en egen långfilm av det. Visst blir det en annorlunda blandning, men det är som när folk gör pizza med alla tänkbara olika favoritingredienser som topping på en och samma pizza. Ofta blir den så vidrig att de är nära att kräkas. Pulp Fiction är inte en seriös film, men heller ingen komedi. Sedan tycker jag att den är osympatisk och osmaklig också. Jag har väldigt svårt för det när det är obefogat och bara känns som effektsökeri. Dialogerna skulle jag kunna föreställa mig i en finnig och fjunig tonårskilles skrivbok. Det är mycket "bitch", "fuck" och "motherfuckin'". Tänker på killen som rappade i Idol och sedan försökte övertyga juryn om att han var tillräckligt mogen för att veta vad "fuck" betyder. I Pulp Fiction känns det som att allt är överdrivet och tillgjort för att verka coolt. Och just därför blir den ännu mer ocool. Skämten i Pulp Fiction är emellanåt så dåliga att man vill ge dem på käften. Ibland finns det inte någon poäng och ibland träffar den helt fel. En dialog/vits kan vara uppbyggd på det här viset: "Vet du vad jag tycker om filmen Leon?" "Nä!" "Jag älskar den. Vet du vad jag tycker om Fight Club?" "Nä!" "Jag älskar den." "Vad tycker du om Pulp Fiction då?" "Den har jag inte sett, så hur fan ska jag kunna veta det.". De hånflabbar åt att européer är annorlunda. Det är förstås inte förbjudet, bara väldigt lågt, tråkigt och väldigt amerikanskt. Förlåt, men det stärker fördomar. Det finns en del som jag tycker om också, som skådespelarna (även om det är lite pajasvarning i just den här). Jag tycker också att det finns uppslag som man skulle kunna förvalta bättre. Det är en film som ger mig skrivlust och en ny tro på det som jag en gång stoppat undan. Jag gillar en del av Tarantinos filmer starkt, men det här är fortfarande den sämsta. Den kommer för alltid att vara tonårsanteckningarna som lyckades rymma från skrivboken. Det är däremot ingen värdelös film, det är bara det att det finns väldigt mycket som kan förbättras.
Visa äldre kommentarer »