Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Pulse


Efter att en vän begått självmord, börjar konstiga saker att hända inom vänskapskretsen av unga Tokyobor. Försöker deras döde vän ta kontakt med dem? Kiyoshi Kurosawa är en av Japans yngre regissörer. Han arbetar inte så mycket med splatter och chockeffekter som med krypande spänning och kuslighet i denna spökhistoria med metafysiska övertoner.


Originaltitel Kaïro
Regissör Kiyoshi Kurosawa
Manus Kiyoshi Kurosawa
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Shinji Takeda, Shô Aikawa, Kôji Yakusho, Haruhiko Katô, Kumiko Asô, Jun Fubuki, Shun Sugata, Koyuki, Masatoshi Matsuo, Kurume Arisaka
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 793
Filmnummer 7326

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av whomma
Jag tycker mycket om japansk film och hade hoppats på något med samma känsla som Ringu, som jag tyckte var en solklar femma. Den här filmen kunde ha blivit väldigt mycket bättre, för den har m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Vroomfondel
Pulse, eller Kaïro, regisserad av Kiyoshi Kurosawa är ännu ett exempel på bra asiatisk skräckfilm. En ung kvinna finner en av sina (manliga) vänner död i dennes lägenhet, bara kort efter att ...   Läs mer »

Kommentarer


hsimpson
2024-01-15
Existentiell ångest, och med ett par riktigt skrämmande scener. Inte lika bra som Cure, dock.
Pyong
2017-09-19
Om du ser den här filmen för att bli skrämd så kommer du bli väldigt besviken. Men om du ser den för vad den faktiskt är så kommer du finna en högst underhållande film. Jag gillar verkligen den underliggande meningen i filmen som får en att tänka och analysera efteråt. Jag är fullkomligt skadad av all Hollywood-skräck jag sett och är därmed van vid deras bekanta mönster av anticipation - pay off - release, vilket märktes tydligt i den här filmen som för det mesta bara ger dig den första punkten. Jag satt spänd genom hela filmen utan att få min "release", vilket skapar en obehaglig känsla under hela speltiden. Detta är inte en typisk skräckfilm vars enda syfte är att skrämmas, istället är det en djupare story med inslag av skräck. Dess enda fall från en femma till en fyra är att effekterna är lite "sisådär" och skådespelet kunde varit bättre. Men storyn mer än väl kompenserar för det. Jag rekommenderar filmen starkt till den som gillar lite "tänkar-filmer" och föredrar obehag framför jump scares.
1idiotzebra
2017-01-23
Lite väl långdragen men har som sagt sina stunder.
Gordyal
2015-03-14
En dum, tjatig och utdragen film med enerverande karaktärer och malplacerade svulststråkar. Men ett par korta sekvenser är rätt så läskiga, och sista kvarten har riktigt hög potential. (6/15)
BrutusBeefcake
2015-01-03
Börjar riktigt lovande och den gav mig faktiskt lite rysningar här och där men efter en timma blir det avsevärt sämre och det som till en början var obehagligt blev snabbt mycket av det samma igenom filmens speltid. Men detta är bättre än mycket annan japansk 00-poppis-skräck som Dark Water och Ringu. (8+/15)
Regen
2014-07-21
Jag hatade filmen medans jag såg den, va för dum för att fatta. Sen läste jag lite analyser och fick någon slags uppenbarelse. Fan va fiffigt. Svårt att betygsätta sånt.
hasslinger
2014-05-10
Konstigt klippt, men det blev charmigt. Mycket bra i början men tappar en del mot slutet. Helt klart sevärd.
Malfunction
2013-09-15
Ibland överglänser regin det fåniga manuset men det håller inte i längden. Särskilt läskigt blir det heller aldrig. Godkänd men inget man rekommenderar.
Cramped
2013-08-30
Onödigt lång. Man bör inte vara trött när man ser denna, säger jag av egen erfarenhet då det tog mig tre kvällar att ta mig igenom den i vaket tillstånd. Inte alls dålig trots allt, men hade med enkla medel kunnat vara bra mycket mer skrämmande och den hade även vunnit på att ha kortats ner en aning.
Jexxie
2012-03-28
Läskig på ett konstigt sätt...går inte att förklara
Visa äldre kommentarer »