Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Punch-Drunk Love


En romantisk komedi om Barry som driver ett litet företag. Barry har sju systrar och de har sedan han var liten retat och förlöjligat honom vilket har gjort att den timide och blyge Barry har en väldig ilska och agressivitet inom sig. Dock börjar rörelsen gå sämre och sämre varpå Barry blir mer och mer intresserad av sin något udda hobby - att samla kuponger från efterrättsförpackningar. Men det är inte vilka kuponger som helst; varje kupong innebär att man kan lägga till poäng till ett visst flygbolags frequent flyer-program. Till slut har Barry samlat så många poäng att han skulle kunna resa jorden runt. När han får veta att Kvinnan med stort K, som han träffat av en ren tillfällighet och sedan inte kunnat sluta tänka på, har åkt på semester till Hawaii bestämmer han sig för att följa efter...


Originaltitel Punch-Drunk Love
Regissör Paul Thomas Anderson
Manus Paul Thomas Anderson
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Adam Sandler, Emily Watson, Luis Guzmán, Mary Lynn Rajskub, Philip Seymour Hoffman, Robert Smigel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6721
Filmnummer 6230

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av MaxMackan
Detta är enligt mig en gravt förbisedd film som förtjänar betydligt bättre rykte. Vissa sågar den direkt för att Adam Sandler är med, vissa har svårt för karaktärernas vrickade psyken, men ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av weng-weng
Att få se Adam Sandler och Emily Watson spela kärleksscener mot varandra känns fortfarande, efter att faktiskt ha sett denna film, högst overkligt. I det lilla universum som Hollywoodfilmen utgö...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av zidane84
Har Paul Thomas Anderson slagit till med med ytterligare dunderhit eller är det ytterligare en medelmåttig Adam Sandler film som kommer smyga sig förbi folks ryggar för att inte bli ertappad som e...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av sethgecko
”Punch Drunk Love” är Paul Thomas Andersons fjärde långfilm. Hans tidigare filmer ”Boogie Nights” och ”Magnolia” har varit fascinerande och sprängfyllda med intressanta karaktärer, medan ”...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av billybob
En ganska skruvad film som tydligen går under genren komedi. Det handlar om Barry (Adam Sandler). Han är en något udda och konstig människa. Barry driver ett eget företag. Han lever ensam, och u...   Läs mer »

Kommentarer


Lotso
2014-07-12
I sin helhet en film jag tyckte om en hel del. Åter igen så briljerar skådespelarna framför allt Adam Sandler jag trodde aldrig jag skulle kunna ta honom seriös i en film inte efter Jack and Jill, men här gör han sin livsroll till denna dagen i mina ögon och jag önskar att han väljer fler sådana här filmer i framtiden för Sandler kan göra drama. Kameravinklarna och de långa scenerna dödsälskar jag bara. Trots att den är lite artsy av sig (vilket är något som har börjat växa hos mig i filmer) så är den fortfarande lätt att följa och när du väl kommer ner i botten till det är den en simpel romantisk drama film med Adam Sandler och Emily Watson i den. Men det är regin och skrivandet av Paul Thomas Anderson som gör den annorlunda och speciell och står ut i mängden från de andra romantiska filmerna.
jonbo
2014-05-19
Bättre vid omtitt. Fortfarande mycket oklara stunder och ett soundtrack som sviktar ordentligt stundtals. Men dess charm som simmar under ytan kommer fram denna gång.
Jompalompier
2014-03-06
Även om Adam Sandler för en gångs skull gör en bra insats så tycker jag inte att filmen var så bra.
Ojhda
2014-02-05
Faktiskt väldigt nära fyran, får se om det kanske slår över till fyran när den sjunkit in. Adam Sandler har aldrig varit bättre, det är en film som är mörk, underhållande och mysig på samma gång. Man känner verkligen för Barry genom hela filmen! PTA vet vad han gör, en roll som passar Sandler perfekt och han gör det bra! Hade varit kul att se mer sådant! Bra film!
Taandborste
2013-12-04
Den hade varit bättre om allting inte var så fruktansvärt irriterande.
myslas
2013-11-17
En personlig favorit. Har alltid sympatiserat med Adam Sandlers rollfigur. Egentligen är det väl lite utav en bagatell jämfört med mycket annat PTA gjort, men den här får mig på något konstigt vis alltid på gott humör trots tragiken. Och scenen mellan Sandler och Hoffman är fantastisk.
Rashia
2013-11-13
Filmen var så trälig så jag var tvungen att stänga av när jag sett hälften.
Ful_fisk
2013-09-30
Paul Thomas Anderson lägger här an en mer konstnärlig stil än tidigare, och ibland tippar det över åt det pretentiösa hållet. Men överlag är detta en intressant karaktärsstudie driven ur något sorts romantiskt komedi-koncept. Men detta känns inte på något sätt som en romantisk komedi, detta är mer bara obehagligt och tragiskt. Poängen är nog att skildra vårt moderna samhälle, som nu har byggts upp till den nivå att allt bara är en röra av otäckheter som kväver våran huvudperson. Detta torde vara den enda karaktärsroll Adam Sandler någonsin gjort och han gör det riktigt bra genom att helt enkelt agera som han brukar fast på ett tragiskt vis istället för "roligt". Punch-drunk love är fortfarande ojämn, men den gick hem bättre nu andra gången än den första. Det blir således en fyra.
Mr_v
2013-08-23
Snygg nåt så in i helvete, men lyckades inte beröra mig på något plan. Visuellt är det en stark 4:a, men jag får nöja mig med en 2:a för helhetsintrycket, tyvärr...
Hogman
2013-08-17
Filmmusiken är verkligen hemsk, mycket hemsk.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »