Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Purpurfärgen


Celie växer upp i den amerikanska svarta södern i början av 1900-talet. Hon utnyttjas sexuellt av sin far och blir tilldelad sin man Albert. Hennes nya hem blir inte mycket bättre men kvinnor i hennes omgivning lär henne att tro på sig själv.


Originaltitel The Color Purple
Regissör Steven Spielberg
Manus Menno Meyjes
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Laurence Fishburne, Whoopi Goldberg, Danny Glover, Rae Dawn Chong, Margaret Avery, Oprah Winfrey, Desreta Jackson, Adolph Caesar, Dana Ivey, Willard E Pugh, Akosua Busia
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3867
Filmnummer 3253

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


darkmist82
2022-06-11
"Purpurfärgen" betraktas som Spielberg första seriösa och allvarsamma film och han skulle även med denna visa att han är en regissör att räkna med. Dock tycker jag att filmen inte riktigt når hela vägen. Visst, filmen har en stark och sorglig handling, men Spielberg blandar in lite för mycket element som sänker filmens allvarsamma struktur, något som han skulle lyckats med bättre i senare filmer. Filmens största nackdel är längden som med gott samvete kunde ha kapats ner lite. I sin helhet är filmen dock en bra film då Spielberg hade ett tungt ämne att arbeta med. Han sa själv att hade han inte gjort denna film hade aldrig filmerna "Solens rike" och "Schindlers list" blivit av så något bidrog "Purpurfärgen" med i alla fall. En bra film men ingen given Spielberg klassiker enligt mig. Filmen vinner extra på sitt starka ämne och fina upplägg, det är mest längden som sänker betyget en aning.
Rai
2018-02-27
Jobbig film att se, men riktigt bra!!!
Barneyk
2017-09-23
Det här känns lite för naivt och sentimentalt på ett sätt jag inte tar till mig, dessutom känns den bitvis rent av "cartoonish" på ett sätt som skär sig. Men den är överlag välgjord och har ett par bra moment och sådär så en mycket knapp trea räcker det nog till ändå. En historia som borde vara mer gripande.
RustyFilm
2016-12-07
Har inte läst Alice Walkers mycket lovprisade bok, men jag är säker på att det här är ett av de bättre exemplen på förvandlingsnumret "bra bok till bra film". Det här är en mycket kvalitativ film (en tidig Spielberg). Historien som berättas är grym med en bedövande sentimentalitet. Då och då även nöjsamt och charmfullt, så det blir ett och annat leende mellan tårarna. Har just sett om filmen, nu på blu-ray. Med blu-ray stegras ju nöjet av de vackra bilderna ytterligare.
Stygga-Vargen
2016-09-24
Klassiker och mästerverk!
labi
2015-07-15
Onödigt övertydligt och melodramatiskt från Spielberg, men lysande skådespelarprestationer från främst Goldberg, Winfrey och Glover. Landar på en svag trea.
okidoki
2015-04-02
Välgjord film. Innehållet ett bedrövligt melodram utan måtta.
Bumbi78
2014-11-20
Ett av Spielbergs alla flaggskepp som är omöjligt att tycka illa om. Gripande, sorglligt och även roligt till snyggt foto från vackra södern. Dramats mest sentimentala delar går att överse.
Krille80
2014-11-09
Jag tycker knappast att den tillhör någon av Spielbergs bättre filmer, storyn är otympligt sentimental och träig, det är början på Spielbergs lite sämre period med pretentiös om än välvillig smörja. Jag har dock lyckats se hela filmen. Jag tycker att både Whoopi och framför allt Danny valt bättre roller efter den här. En besvikelse.
Redfield4ever
2014-02-23
Skulle vara en fyra, men den är alldeles för Spielberg-sentimental! Det blir så överdrivet att man bara vill skrika ibland.
Visa äldre kommentarer »