Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Pusher 2


Pusher 2 är historien om Tonny, en misslyckad kriminell kille från Köpenhamns undre värld. Efter att ha blivit frigiven från ett 13 månaders långt fängelsestraff, ställs Tonny nu inför en ny verklighet. Han har blivit pappa och ska försöka få styr på sitt liv och allt han önskar sig är att få sin egen fars respekt.


Originaltitel Pusher II
Alternativ titel With Blood on My Hands: Pusher II
Regissör Nicolas Winding Refn
Manus Nicolas Winding Refn
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Mads Mikkelsen, Zlatko Buric, Leif Sylvester, Anne Sørensen, Øyvind Hagen-Traberg, Kurt Nielsen, Karsten Schrøder, Maria Erwolter, Dan Dommer, Sven Erik Eskeland Larsen, Jean Pierre Peuleve
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2349
Filmnummer 27931

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av AlexEk
Den danska filmen Pusher från 1996 är en av de senaste årens mest realistiska och fängslande gangsterfilmer. Nu åtta år senare återvänder regissören Nicolas Winding Refn till Köpenhamns undr...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av nikjoa
Pusher II är den första av två uppföljare till Nicolas Winding Refns debutfilm Pusher från 1996. Filmen handlar om Franks kumpan Tonny och hans kamp att få ordning på sitt missbruk och kriminel...   Läs mer »

Kommentarer


kanemura
2020-10-04
Riktigt bra skildrad pundar-misär. Fy sören.
MovieNerd
2020-06-14
Detta är nog den mest trovärdiga skildringen av en dysfunktionell far och son relation jag sett på film! En av få uppföljare som lyckas med det som få andra filmer lyckas med, nämligen att den slår originalet.
Ghostface
2017-03-20
Här serveras ångest och tillkortakommanden på en annan nivå än ettan som i stort sett "bara" var en gangsterfilm. Refns estetik börjar utformas.
Spidde
2016-10-24
En riktig mardrömsresa. Riktigt rå, otäck och skitig och känns därmed väldigt trovärdig. Mads Mikkelsen gör en riktigt bra prestation och hela filmen andas ångest och mörker. Den berör mer än den första Pusher och är antagligen en bättre film på de flesta plan.
Raimo_1985
2016-04-14
Andra titten, femman står kvar starkt. En av de bästa filmer som gjorts på 2000-talet. En av Mads Mikkelsens absolut bästa prestationer, tillika hans genombrott, har jag hört.
Dicken96
2015-09-13
Stark 3a!
Krille80
2014-12-14
Första filmen var riktigt, riktigt bra och var något jag aldrig sett inom nordisk film förut. Denna gång så är det Mads Mikkelsen karaktär från den första filmen som vi får följa. Det som jag främst tar med mig från denna film är Mikkelsen imponerande rollprestation och filmens sista minuter som är rent ut sagt hjärtskärande. 4-
LacombeLucien
2014-05-10
Bra film.
Mat1az
2013-12-12
Glädjande att se formatet behållet trots glappet på åtta år. I den här andra omgången, med Mads Mikkelsens karaktär Tonny i huvudrollen, har ribban höjts rejält. Mer mörker, mer misär, mer våld, mer sex – tammefan mer av allt. Och ja! Zlatko Buric är tillbaka, om så för en ytterst kort stund. Han lyckas dock leverera filmens mest underhållande scen. Den har inte samma direkta slagkraft som den första filmen överraskade med. Men riktigt bra, det är det.
Astrojacob
2013-11-19
Inte alls samma nerv , tempo eller ens dramatik som Ettan. Några extrema scener men för mörk, deppig o losers on the bottom för att man ens orkar bry sig om idioterna. Inte ens Mads Mikkelsen får min sympati. Knapp Trea.
Visa äldre kommentarer »