2.1

Pyramidens hemlighet

Två medier försöker hitta hemligt tempel i bergen varifrån all psykisk energi i världen kommer. Cyndi sjunger en sång med svensk (!) text och får boven på knä.

Originaltitel Vibes
Regissör Ken Kwapis
Manus Deborah Blum, Lowell Ganz, Babaloo Mandel
Genre Komedi, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Jeff Goldblum, Cyndi Lauper, Julian Sands, Peter Falk, Googy Gress, Michael Lerner, Harvey J Goldenberg, Van Dyke Parks, Bill McCutcheon, Steve Buscemi, Elizabeth Peña, Ronald G Joseph, John Kapelos, Aharon Ipalé

jonbo
2013-07-10
Med rätt humör skulle detta kunna förtjäna en dum tvåa för dess idioti. Men nej, det är rent bedrövligt uselt.
LuxLisbon2
2012-12-22
Paranormal film med Cyndi Lauper i excentriska ensembler. Bonus: en ond svensk!
StureStenhög
2012-09-03
Harmlöst 80-tals-trams som dock inte gör nånting speciellt bra. Den vill vara ganska mycket, men lyckas egentligen inte bli nåt. Den är för icke-spektakulär för att fungera som ett äventyr, och den är för icke-rolig och icke-romantisk för att fungera som romantisk komedi. Psychic-temat blir dessutom inget annat än en poänglös gimmick. Jeff Goldblum känns allmänt trött, medan Cyndi Lauper faktiskt är bättre än vad man tror, men det säger nog tyvärr mer om vad man tror än om hennes insats. Men hyfsat underhållande är det ändå, och det finns inget här som man stör sig överdrivet mycket på. Nåt annat än en tvåa kändes aldrig aktuellt
2011-12-18
Tramsig och tjatig, men samtidigt charmig och småmysig äventyrskomedi med en söt Cyndi Lauper. Man kom undan med sånt här på 80-talet.
Gordyal
2011-10-07
Jösses vilken tramsig rulle, och jösses vad Lauper inte är så bra skådespelerska. Men det puttrar på ändå, och ett par gånger skrattade åtminstone jag till. (5-/15)
Fuzzy
2008-08-26
Extremt charmig 80-tals äventyrsfilm med romantiska & komiska inslag som jag skulle tokälskat när jag var liten. Tycker nu som vuxen att den är väldigt mysig & matinée-aktig. Cyndi Lauper är fantastiskt skön och snygg (och har den grymmaste new york dialekten på länge) i sin roll och Jeff Goldblum är som alltid: laidback & lite skum. Visst den är väldigt enkel & de hade nog inte världens största budget precis men förstår ändå inte varför denna inte fick mer uppmärksamhet här i sverige när den kom. Perfekt för en nostalgitripp på en lat Söndag.
menschenfeind
2006-07-03
Cyndi Lauper - den här måste ses!