Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Quick


Två journalister bestämmer sig för att ta sig an lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara.


Originaltitel Quick
Alternativ titel The Perfect Patient
Regissör Mikael Håfström
Manus Erlend Loe
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare David Dencik, Jonas Karlsson, Alba August, Suzanne Reuter, Linda Ulvaeus, Magnus Roosmann, Björn Bengtsson, Christopher Wagelin, Johan Hedenberg, Peter Andersson, Anders Mossling, Timo Nieminen, Maria Grazia Di Meo, Dag Malmberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 293
Filmnummer 134105

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


päronanton
2022-04-19
Fin berättelse! Bra skådespel!
Gordyal
2021-03-15
Intressant fall, suverän Dencik, rätt så trist film. (6/15)
norenorama
2021-01-24
Förutom cancerbiten som tog focus så var den jävla bra, David Dencik var sjukt bra som Sture Bergwall.
Kaleid
2020-12-18
Överdramatiserad på ett Hollywoodesque-vis. Hannes Råstams cancer och relationen med Jenny Küttim tog upp för mycket plats i filmen – känns som att man inte litat tillräckligt på en stark grundhistoria och Råstam och Quicks relation. David Dencik gjorde en otroligt bra gestaltning av Quick men filmen hade tjänat på en större lågmäldhet. Se mycket hellre dokumentären!
finkan
2020-12-16
Väldigt bra, snudd på femma
Bumbi78
2020-11-05
Är oftast skeptisk till dessa svenska produktioner då det tenderar att bli rätt stolpiga. Quick är inget mästerverk, men tillräckligt kompetent för att hålla intresset uppe.
RustyFilm
2020-10-07
Mikael Håfström (regissör) hyllar här svensk grävjournalistik med en spelfilm som har en dokumentär känsla. Den här historien om Thomas Quick är det svenska rättsväsendets stora stora skamfläck. Åklagare, psykoanalytiker och poliser står i skamvrån och mördarna går fria. Verkligheten slår verkligen dikten. Skådespeleriet är genomgående helt lysande. Ett extra plus till David Dencik som Thomas Quick, Jonas Karlsson som Hannes Råstam och Magnus Roosmann som van der Kwast. Jag kan förstå att om man inte levt i svenskt mediaflöde de senaste 20 åren inte kan uppskatta filmen till fullo och därmed inte heller min höga betygsättning. Denna typ av dokumentär / långfilmskombo har blivit allt vanligare och det gillar vi.
Christofer
2020-09-30
2020-09-03: Stjärnspäckat, minst sagt. Oerhört fängslande, trots att man visste handlingen i stora drag förstås. Riktigt välspelat av Dencik och en snygg produktion överlag.
dudson
2020-06-16
Satans välgjord och indragande docu-film med fantastiska insatser av samtliga inblandade... Denna Quick historia är verkligen en skam-fläck för vårat "rättväsende"
Ful_fisk
2020-04-23
Mikael Håfström är ingen hemvändande mästerregissör. Han må verka i Hollywood, men gör där lite halv-b-iga genrefilmer som förvisso inte för den sakens skull nödvändigtvis floppar eller är dåliga, men det märks i denna film att hans stil passar bäst till filmer som Escape Plan med Stallone och Schwarzenegger. Med det sagt så är filmen ändå spännande och sevärd med en bra cast (främst Dencik, som vanligt) och en intressant story. Visste ganska lite om det här fallet sedan innan och blev ganska hänförd. En trea, alltså.
Visa äldre kommentarer »