Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Rachel Getting Married


När Kym återvänder till sitt barndomshem, för att närvara vid sin syster Rachels bröllop, har hon med sig en personlig kris och en hel del familjekonflikter i bagaget...


Originaltitel Rachel Getting Married
Regissör Jonathan Demme
Manus Jenny Lumet
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Mather Zickel, Bill Irwin, Anna Deavere Smith, Tunde Adebimpe, Debra Winger, Beau Sia, Dorian Missick, Anisa George, Jerome LePage
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1957
Filmnummer 65626

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


supermancover
2017-05-13
Emellanåt är Hathaway verkligen extremt bra. Jag har länge varit skeptisk mot henne (mest för att hon har medverkat i några riktigt sopiga filmer genom åren) men efter Les Mis så är jag frälst.
karlmats
2017-04-15
Ja vad ska man säga om det här spektaklet? Handkameran är väl en konkret sak jag inte gillar med den, det fyller ingen funktion annat än att det känns som att regissören vill sätta nn personlig prägel på en annars ganska trist historia. Dialogen är skitnödig, karaktärerna är som klippt och skurna ur en Hollywood-klippbok för alternativa skruvade karaktärer som har sina problem men som ändå ska kännas "mänskliga". Mannen som ska gifta sig med Rachel har nog det största ansiktet jag sett i förhållande till hur stort huvud han har, en väldigt fascinerande uppenbarelse, sen känns han ju fullständigt retarderad också vilket gör det ännu mer märkligt. Anne Hathaway är ju en bra skådis, men hennes karaktär är olidlig. Farsan i familjen är också skum, scenen när han ska tävla i att plocka ur diskmaskinen med sin nya svärson borde nog diskvalificera Jenny Lumet från att skriva fler manus i sitt liv. Nej överlag gillar jag nog inte filmer med quirky familjedraman och det här är inget undantag. Det måste bli en 1a till slut.
Starkbröl
2017-02-10
Sjukt jobbig att se på om trasig familj bortom reparation. Anne Hathaways rollkaraktär behöver helt klart låsas in i några dussin år till. Åååh det handlar bara om dig! Neeej det handlar bara om dig! Well, fuck you all. Trist film med svinjobbigt kameraarbete + ljud.
Krille80
2014-12-30
En ordentlig hyllad film som i min mening inte lever upp till sin stora hype. Jag tyckte det var bra men samtidigt kändes en del scener alltför pretantiösa regisserade. Det är dessutom en rätt mörk historia som tar sin tid i berättandet. Anne Hathaway är riktigt bra i huvudrollen. Jag är glad att jag hyrde den på Blu-ray för detta är inte en film jag vill äga. Genom att filmen är filmad i mer av en dokumentärstil och väldigt rörlig kamera så är detta ingen film att äga på blu-ray. 3+
answai
2014-09-04
Gillar vanligen den här typen av filmer, men tyvärr. Helt oengagerande.
Korben_Dallas
2014-07-09
Aldrig velat så länge med ett betyg som till denna film. Varför? den tog väl mig personligt och kanske jag hade svårt att inse de, eller nåt sånt hokus pokus. 4:a blev de iallafall, Anne är ju idealisk och jag gillar när de skiner blått på min filmsida.
Albion
2014-01-08
En blytung film om ett bröllop som är både stökigt och fult och fullt av en massa jobbiga människor. Men så finns det bakomliggande traumat som förstört familjen och som överskuggar och rättfärdigar alla skavanker på ett finurligt sätt. Mästerligt skött av regissören Demme. Men som sagt oerhört påfrestande film och jobbig musik med mera gör att betyget stannar vid en stark 3;a, dvs 3+
AlaRegularis
2013-11-06
Jonathan Demme visar att han fortfarande vet vad han håller på med när han regisserar en stor ensemble i ett starkt drama. Hathaway imponerar och det var väll här hon började resan mot den fullfjädrade och Oscarsvinnande skådespelerskan hon är idag.
hestret
2013-07-03
Hathaway är bra och fotot är för det mesta bra, men stundtals distraherande. Dock är strukturen på filmen alldeles för lös i en förhoppning om att göra något Altmanliknande. Lite seg i början och slutet toppat med dåliga karaktärer gör att det blir svårt för filmen att lyfta sig särskilt högt. Dock finns det ett par fina scener och intressanta temata som tas upp. Det blir en svag trea även om det är nära en medeltrea.
sirkurt
2013-06-20
Riktigt gripande film/historia med intressanta och fängslande karaktärer och Anne Hathaway som aldrig verkar ha tagit sitt yrke på allvar är fantastisk i den här rollen. Lite mycket utdragna scener ibland kanske men överlag väldigt bra, 4-.
Visa äldre kommentarer »