billiga elavtal

billiga elavtal
3.4

Rachel, Rachel

Rachel är en 35-årig skollärarinna som inte har någon man och bor med sin mor. När en man från storstaden bjuder ut henne börjar hon äntligen fundera på att hon behöver förändra sitt liv.

Originaltitel Rachel, Rachel
Alternativ titel A jest of god
Regissör Paul Newman
Manus Stewart Stern
Genre 60-tal, Drama
Skådespelare Joanne Woodward, James Olson, Kate Harrington, Estelle Parsons, Donald Moffat, Terry Kiser, Frank Corsaro, Bernard Barrow, Geraldine Fitzgerald, Nell Potts, Shawn Campbell, Violet Dunn, Izzy Singer, Tod Engle, Bruno Engler

2015-01-06
Med Paul Newman i regissörsstolen och Joanne Woodward i huvudrollen upplever jag en film som känns aningen underlig men i sin berättelse samtidigt lyckas fascinera tillräckligt för att jag ska vilja se vad det hela ska ta vägen. Jag kan inte säga att jag är särskilt imponerad och detta är inget för mig så ett godkänt betyg är det mest generösa jag kan erbjuda. 2+
silversprej
2012-10-16
En helt fantastisk film. Finkänslig, riktigt bra skådespeleri, fotografi och timing. Mycket verklighetsnära människoskildring. Rekommenderas varmt.
Rune2000
2009-12-01
Ännu en riktig bra indiefilm från Paul Newman och hans fru Joanne Woodward. Manus, regin och skådespelerin håller en hög klass och filmen har den där unika känslan som fanns i filmer från den tiden som t.ex. Mandomsprovet. Filmen blev nominerad till 4 Oscars men tyvärr går det oftast inte bra för indiefilmer på den galan, den gången blev det inte ens Oscar för bästa manus.