Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Radio Flyer


Två unga bröder misshandlas av sin elake styvfar. Den yngre brodern är särskilt utsatt och bestämmer sig för att fly sin plågoande genom att bygga om sin fyrhjuling "The Radio Flyer" till ett riktigt flygplan. Filmen berättas i retrospekt av den äldre brodern som själv blivit vuxen och pappa.


Originaltitel Radio Flyer
Regissör Richard Donner
Manus David M Evans
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Lorraine Bracco, John Heard, Adam Baldwin, Elijah Wood, Joseph Mazzello, Ben Johnson, Sean Baca, Robert Munic, Garette Ratliff Henson, Thomas Ian Nicholas, Tom Hanks
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 205
Filmnummer 13934

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2021-04-23
Dom fantastiska barnskådisarna räddar detta ifrån att bli ett totalt jävla magplask. Den är ändå påväg till en rätt stabil tvåa men slutet gör att det faller till en svag. Det kan dock tolkas på flera olika sätt och det finns ju delar där vars tankar känns bra, men det går liksom inte ihop i helheten. Jag har allmänt lite svårt för den här nostalgiska amerikanska känslan, som i The Sandlot, A Christmas Story, Stalag 17 och en uppsjö liknande filmer. Det är en sorts naivitet och ett perspektiv som känns väldigt boomer. Och det är en stor del av den här filmen, repliken "på min tid fanns det riktiga monster, innan dom tillfångatogs och stoppades i datorspel" är ett exempel. Men känslan går djupare än så och funkar inte för mig. Men, Elijah Wood och Joseph Mazzello tar ändå det hela till en nivå jag uppskattar. Men det hela faller tillslut ihop trots det.
godsk88
2010-02-16
riktigt rörande tycker jag, man blir verkligen medryckt. Blir en svag 4 då jag ej riktigt gillar slutet, utan att säga för mycket.
wst
2008-08-25
Som sagt, den berör verkligen! Väldigt vacker film om speciella band och kärlek. Hade älskat den här om jag sett den då jag var yngre, men för den delen är den helt klart bra! Bra skådespeleri av en ung Elijah Wood.
schimon
2008-07-04
det jag kommer ihåg så är den riktigt bra. vågar dock inte sätta en 5a, måste se om den snart

2007-12-13
Väldigt vacker film, speciellt kärleken mellan bröderna. Ett plus för hunden. Flöjtmusiken är helt klart inspirationskällan för Hobbitmusiken i sagan om ringen!
FilmGuden
2007-07-31
Fin, berörande och sorglig. Dock inte mer än helt okey för den Amerikanska naivinismen i grunden. Men rekommenderas varmt ändå, och helt okey. Med barnstjärnorna Elijah Wood och Joseph Mazzzello.
Bima
2005-11-16
Så himla bra! Jag komemr ihåg när jag såg den när jag var 10-11, sen såg jag den inte igen förrän jag var 19-20 (då spelade jag in den) och den är fortfarande bra i mina ögon.
Bomkia
2005-04-24
Fan va ung Elijah Wood är i den här filmen. Men jag gillar hur den är filmad, de vuxna i filmen är sedda från barnens ofta oförstående ögon, jävligt fint.
Sodastream
2004-10-26
Världens bästa Radio Flyer. Alla borde ta sig en titt.
m86
2004-07-21
Har inte sett hela, men tycker hitills att den är fullständigt dramatiskt-bra!!
Visa äldre kommentarer »