Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Rain Man


Hjärtlösa Charlie Babbitt förväntar sig en del av arvet efter sin avlägsna döda far. Men Raymond, hans institutionaliserade äldre bror, en bror han hittills varit ovetandes om, ärver hela förmögenheten. Raymond är autistisk med en begränsad mental förmåga inom vissa områden men med en genialisk gåva inom andra. När Charlie kidnappar Raymond, får de under resan tillbaka till Los Angeles lära sig en läxa om livet. Samtidigt som de övervinner varandras misstro bildas en stark förbindelse vid tankar på minnen, och en möjlig framtid tillsammans.


Originaltitel Rain Man
Regissör Barry Levinson
Manus Ronald Bass, Barry Morrow
Genre Drama, 80-tal, Roadmovie
Skådespelare Tom Cruise, Dustin Hoffman, Valeria Golino, Gerald R Molen, Jack Murdock, Lucinda Jenney, Bonnie Hunt, Ralph Seymour, Beth Grant, Ray Baker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 24998
Filmnummer 306

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Matewan
Rain Man var filmen som gjorde begreppet Autism allmänt känt. Och det var ju bra. Men den har också gjort att många tror att alla autistiker är som Charlie Babbitt (Hoffman). Det är definitivt i...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Atya
Rain Man – filmen som de flesta personer med autismspektrumstörning föraktar men alla andra verkar älska. Det finns en anledning. Filmen handlar om bröderna Charlie och Raymond vars pappa nylig...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2020-04-04
Filmen bygger på en man som funnits på riktigt,Kim Peek (död 2009). En s.k savant.
Bumbi78
2019-01-07
Rain Man är för min generation en enorm nostalgisk klassiker, kanske som Gökboet är för någon lite äldre? En bra film helt klart som såklart åldrats rejält, men på rätt sätt för en gångs skull.
Pi-R
2018-10-29
Både Cruise och Hoffman glänser, och åttiotalssoundtracket är härligt. Å andra sidan har jag svårt att se storheten i regin, och manuset är allt annat än tight. Vissa av de mer intima scenerna är genuint bra, men annat - inklusivt mycket av Las Vegas-delen - ger ett rätt såsigt intryck. Slutet är förutsägbart och sentimentalt. Och trots Cruises inte minst inledningsvis starka skådespelarinsats, så köper jag inte Charlies karaktärsutveckling. Totalt var filmen tyvärr något av en besvikelse
splafs
2018-05-18
Tom Cruise är oerhört osympatisk i första delen av filmen. Under deras gemensamma resa mjuknar han såkalrt. Filmen är.förutsägbar men en stark insats av Dustin Hoffman och en fin kemi mellan de båda huvudrollsinnehavarna gör den värd att se.
Rai
2018-03-08
Synd att Tom Cruise är med i filmen... Ganska trist film också!!!

2017-08-07
Det här måste vara en av de mest överskattade filmerna någonsin.
RustyFilm
2016-12-06
Man kan väl inte få så mycket mer än så här det är roligt, gripande, fint foto, bra skådespeleri och bra regi. Dessutom oscar-belönad 1988 för bästa film, bästa regi, bästa huvudroll och bästa manus.
Stygga-Vargen
2016-10-22
Nja, den här filmen föll mig inte riktigt i smaken. Dustin Hoffman gör ju väldigt bra ifrån sig men jag tycker att det gjorts betydligt bättre filmer på samma tema (Elling och Forrest Gump för att ta ett par exempel). Svag 3:a.
Spaderfyra
2015-12-25
En klar femma. En mycket bra film som jag sett tre gånger. Sedan kan man undra vad det är för en intelligensbefriad recensent (Atya) som skrivit ovan.
krumelurdjur
2014-11-07
Charles Bombi Bitt och Jag är en matnyttig tragedi, fullt av läckerbitar. Den spirande kärleken mellan en man och hans svinaktige bror. Öppenhet, Las Vegas, förbjuden frukt, trygghet. Helt klart en femma.
Visa äldre kommentarer »