Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Rain Man


Hjärtlösa Charlie Babbitt förväntar sig en del av arvet efter sin avlägsna döda far. Men Raymond, hans institutionaliserade äldre bror, en bror han hittills varit ovetandes om, ärver hela förmögenheten. Raymond är autistisk med en begränsad mental förmåga inom vissa områden men med en genialisk gåva inom andra. När Charlie kidnappar Raymond, får de under resan tillbaka till Los Angeles lära sig en läxa om livet. Samtidigt som de övervinner varandras misstro bildas en stark förbindelse vid tankar på minnen, och en möjlig framtid tillsammans.


Originaltitel Rain Man
Regissör Barry Levinson
Manus Ronald Bass, Barry Morrow
Genre Drama, 80-tal, Roadmovie
Skådespelare Tom Cruise, Dustin Hoffman, Valeria Golino, Gerald R Molen, Jack Murdock, Lucinda Jenney, Bonnie Hunt, Ralph Seymour, Beth Grant, Ray Baker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25032
Filmnummer 306

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Matewan
Rain Man var filmen som gjorde begreppet Autism allmänt känt. Och det var ju bra. Men den har också gjort att många tror att alla autistiker är som Charlie Babbitt (Hoffman). Det är definitivt i...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Atya
Rain Man – filmen som de flesta personer med autismspektrumstörning föraktar men alla andra verkar älska. Det finns en anledning. Filmen handlar om bröderna Charlie och Raymond vars pappa nylig...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-07-28
En sån där film som man aldrig tidigare har sett men som man ändå på nåt sätt har stenkoll på. När jag nu äntligen tar mig för och ser den så var den väl ungefär precis som jag hade förväntat mig. Tom Cruise är lite för störig för att man ska hålla på honom när hans vändning hastigt och lustigt kommer. Dustin Hoffman är väl oantastlig så jag ska inte ens spekulera i om hans tolkning av en hyperautistisk savant är realistisk eller karikatyr, men dem två karaktärerna emellan så blir jag aldrig helt uppslukad i detta. Kul att se Valeria Golino igen men hon är väl mest en sidekick för att visa hur mycket av en douche Cruise är från början. Jag säger som Hoa Hoa efter den berömda brudfighten mellan Bull Nakato och Myggmärta, kul som kuriosa men inget jag vill se igen.
sodomiten
2021-12-26
Filmen bygger på en man som funnits på riktigt, Kim Peek (död 2009). En s.k savant.
Bumbi78
2019-01-07
Rain Man är för min generation en enorm nostalgisk klassiker, kanske som Gökboet är för någon lite äldre? En bra film helt klart som såklart åldrats rejält, men på rätt sätt för en gångs skull.
splafs
2018-05-18
Tom Cruise är oerhört osympatisk i första delen av filmen. Under deras gemensamma resa mjuknar han såkalrt. Filmen är.förutsägbar men en stark insats av Dustin Hoffman och en fin kemi mellan de båda huvudrollsinnehavarna gör den värd att se.
Rai
2018-03-08
Synd att Tom Cruise är med i filmen... Ganska trist film också!!!

2017-08-07
Det här måste vara en av de mest överskattade filmerna någonsin.
RustyFilm
2016-12-06
Man kan väl inte få så mycket mer än så här det är roligt, gripande, fint foto, bra skådespeleri och bra regi. Dessutom oscar-belönad 1988 för bästa film, bästa regi, bästa huvudroll och bästa manus.
Stygga-Vargen
2016-10-22
Nja, den här filmen föll mig inte riktigt i smaken. Dustin Hoffman gör ju väldigt bra ifrån sig men jag tycker att det gjorts betydligt bättre filmer på samma tema (Elling och Forrest Gump för att ta ett par exempel). Svag 3:a.
Spaderfyra
2015-12-25
En klar femma. En mycket bra film som jag sett tre gånger. Sedan kan man undra vad det är för en intelligensbefriad recensent (Atya) som skrivit ovan.
krumelurdjur
2014-11-07
Charles Bombi Bitt och Jag är en matnyttig tragedi, fullt av läckerbitar. Den spirande kärleken mellan en man och hans svinaktige bror. Öppenhet, Las Vegas, förbjuden frukt, trygghet. Helt klart en femma.
Visa äldre kommentarer »