Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Råttatouille


Remy bor i Paris. Remy har en dröm: Att bli kock. En dröm som inte är lätt alls att uppfylla då Remys familj är riktigt skeptiska till den och kanske det som hindrar honom mest: han är en råtta.


Originaltitel Ratatouille
Regissör Brad Bird, Jan Pinkava
Manus Brad Bird, Jan Pinkava, Jim Capobianco
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, 2000-tal
Skådespelare Patton Oswalt (röst), Brad Garrett (röst), Peter O'Toole (röst), Janeane Garofalo (röst), Ian Holm (röst), Brian Dennehy (röst), Adam Scott (röst), Lou Romano (röst), Ashley O'Connor (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15527
Filmnummer 50449

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
Jag fick upp ögonen för Brad Bird i och med hans långfilmsdebut, den underskattade pärlan Järnjätten (The Iron Giant). Efter denna fantastiska upplevelse blev jag helt hänförd och hoppades på...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Afflicter
Aah, Paris... Var annars skulle en film om matlagning utspela sig? Pixar lyckas ännu en gång hålla idélampan tänd genom att göra den varelse som är minst välkommen i ett kök, nämligen en rå...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2019-08-11
En helt okej Disney rulle!
Ful_fisk
2018-06-17
Höjer till en fyra. Tycker fortfarande de mänskliga karaktärerna är rätt endimensionella och störiga (vilket märkligt nog inte gäller för råttorna), men filmen har en stor passion och lyckas verkligen göra något speciellt av en till synes simpel story. Sedan är ju animationerna helt sjukt bra också! Hade bara önskat att klichéerna hade undvikits i allt större utsträckning, så att filmens hjärta hade fått bulta hårdare igenom slutresultatet. Men det fick vi ju i alla fall i nästa film!
Stygga-Vargen
2018-01-01
Den här filmen var faktiskt över förväntan.
Rai
2017-10-09
Söt film och underhållande, även om jag inte vidare svag för animerad film, men vissa slinker igenom mitt kritiska öga som den här filmen...
idaho1981
2017-09-24
Positivt överraskad, fin historia med snygg animation. Lite komik, lite drama och lite snyft vid slutet, som vanligt när det gäller Disney/Pixar, men man tycker om karaktärerna väldigt mycket.
Tatty
2015-12-26
Riktig rolig, gullig och söt film. Gillar den skarpt!
92axha10
2015-11-10
Trevlig underhållning för hela familjen. Lätt att titta på för barn och intressant nog för de vuxna. Slutet var riktigt bra och filmen var bra hela vägen dit.
Krille80
2014-12-27
Jag får vänta i nästan 30 minuter innan det faktiskt händer något kul i filmen. Därifrån blir fimen bättre och bättre men jag kan inte släppa att filmen inledningsvis är rätt blek. När det gäller valet av skådespelare att göra rösterna så tycker jag endast Peter O'Toole som gör rösten till Anton Ego är perfekt. Övriga är rätt lättglömda. Nu låter jag rätt negativ och faktum är att jag hade förväntat mig mer för denna film känns bra mycket mer Disney än Pixar vilket i min bok är något negativt.
AlbinWesley
2014-09-08
Känns som en väldigt klassisk Disney-berättelse, men genomförd på ett väldigt unikt sätt. Snygg och rolig, bättre än väntat om än lite tristare mot slutet.
LuxLisbon2
2014-08-10
Ville inte ens se en film om en ful ratta, men blev övertalad med mycket moda av en god van. Forst fick filmen mig att inse att rattor kan va sota, mycket sota (den feta brodern!), sen fick den mig att skratta hogt, och tillslut fick den mig att grata! Djupa undertoner och lattsam gladje. Succé!
Visa äldre kommentarer »