Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Red Riding: 1974


Reportern Eddie Dunford nystar i historien bakom ett antal mord på småflickor i Yorkshire, och stöter på en livsfarlig psykopat till finansman och korrumperade poliser som tycker att han är lite väl nyfiken. Den första delen i en trilogi där tre olika regissörer gör varsin tolkning av böckerna i ?Red Riding Quartet? - som med fruktansvärda mord, begångna under åren 1974, 1980 och 1983, skildrar ett samhälle i förfall och förändring ur olika vinklar.


Originaltitel Red Riding: In the Year of Our Lord 1974
Regissör Julian Jarrold
Manus Tony Grisoni
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Andrew Garfield, Rebecca Hall, Sean Bean, Anthony Flanagan, Warren Clarke, David Morrissey, Eddie Marsan, Michelle Dockery, John Henshaw, Gerard Kearns, Peter Mullan, Robert Sheehan, Cara Seymour
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 951
Filmnummer 73121

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2019-10-10
Nej. Besvikelse.
idaho1981
2015-02-01
Den här känns som det mest förvirrade av de tre och svårast att följa, kanske för att det är just första och man ännu inte är van. Ibland blir det lite väl snabba vändningar i karaktärernas känsloliv. Stämmnigen de skapat och skådespeleriet är dock riktigt bra och historien är otäck och berör. Svag fyra.
Krille80
2015-01-03
Jag har sedan jag första gången hörde talas om Red Ridingtrilogin varit nyfiken på att se filmerna. Det som gjort att det tagit ända till idag har varit den blandade kritiken. Nu tog jag dock tjuren vid hornen och såg den första filmen. Här serveras man ett väldigt bra upplägg och idè i en film från England. England som är kung över kungar när det kommer till kriminalfilmer. Denna film är lite för seg för sitt eget bästa. Tidsandan, kläder, foto m.m. har man dock verkligen lyckats med.
Dele
2014-07-06
Stilsäker och stundtals dramatisk thrillerhistoria. En del konventionella grepp drar ner engagemanget lite grand.
Gigi1943
2014-07-01
Spelat in alla tre delarna och såg frame emot en helkväll, MEN, denna polisbrutalitet gillar jag inte, trodde att filmen skulle handla om de försvunna flickorna men det verkade bara vara ett sidospår. Slutet var dock okej, jag gillar ju ovanliga slut där man inte vet vad som egentligen hände med "hjälten".
Luene
2013-06-13
Jag blev jättebesviken av denna! Hade stora förväntningar. Filmen är rörig, karaktärerna är bleka. Det ska vara en krim, men det blir svårt att följa med eftersom de hoppar från hans egna drömmar, till utredning, till privat osv osv. Visst var den jävligt snygg filmad, men det krävs mer för mig under 102 minuter än det.
erosagape
2013-03-23
Hemskt bra och hemskt hemsk film. Kunde varken hitta något "filmfel" att gömma mitt känsliga jag bakom eller något "äh, det där är ju bara manusförfattarens påhitt".
mathiaskrusell
2012-12-23
extremt dåligt. tunna karaktärer och väldigt blekt skådespeleri
labi
2012-09-17
Njae... Den levde väl inte upp till förväntningarna direkt. Vad var sensmoralen? Fattade inte riktigt. Men visst var den stundtals lite spännande, men även ganska trist emellanåt. Svag trea.
Kubrick
2012-09-04
Deppigaste jag sett på länge, udda. Känns inte som en kriminalare då den inte har kontakt med verkligheten utan rör sig i gränslandet mellan surrealism och fantasi.
Visa äldre kommentarer »