Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

I god tro


Bill Maher försöker besvara de mest grundläggande frågor rörande mänskligheten som "Kan vi vara goda utan Gud?", "Är religion en kallelse eller en sinnessjukdom?", "Var Jesus, Moses och Muhammeds profeter visionärer eller fullständiga galningar som skulle ha suttit inspärrade idag?".


Originaltitel Religulous
Alternativ titel A Spiritual Journey
Regissör Larry Charles
Manus Bill Maher
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1906
Filmnummer 62504

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av MERisen
Bill Maher är själv halva temat i hans satirkomiska dokumentär som är avsedd att rikta sig mot religion som fenomen, och rent naturligt får ett avgränsat urval som är fokuserat kring olika form...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av soderbaum
Religulous är en satirisk dokumentär-komedi av den amerikanska komikern Bill Maher som på ett mycket humoristiskt och tankeväckande sätt utforskar konceptet religion. Bill Maher besöker allt ifr...   Läs mer »

Kommentarer


92axha10
2018-10-13
Inte en dokumentär direkt utan Bill Maher är väldigt ensidig. Smårolig ibland annars bara diskussioner som inte leder någonvart.
supermancover
2016-06-16
Jag är inte religiös, men tror inte att någon kommer bli övertalad ateist/whatever genom ett förlöjligande av deras tro och liv. Jag tycker inte att det är okej.
hasslinger
2015-10-25
Den är helt klart underhållande, men en dokumentär för de som redan är övertygade att religion inte är 100 % grejt. Jag hade kul för att för mig handlar det om igenkännings-humor, men för min kristna kompis är den kanske inte så kul.
Jompalompier
2015-10-02
På gränsen till förlöjligande emellanåt men han har ju rätt i mångt och mycket.
Engravadlax
2015-07-23
Bill Maher trollar religiösa i 101 minuter. Kanske inte så analytiskt djuplodande--och Maher har tydligen själv sekulära-ideologiska övertygelser som han tar lika mycket för givet som de obegåvade nötter han förnedrar--men underhållande.
amotherscrime
2015-01-09
Även om han har rätten på sin sida så ogillar jag sättet han förnedrar alla på. Tror det ska vara roligt men tycker bara det är sorgligt.
Krille80
2014-12-27
Bill Maher håller jag högt. Inte bara för hans förmåga som komiker utan också för hans uppriktighet och intresse i politik, religion osv. I denna underhållande och uppriktiga dokumentär tar Maher med oss på en resa genom främst kristendomen och allt vad det innebär. Delar man Mahers tro som kan sammanfattas med: "Jag vet inte" så får man stor underhållning men är man troende så kanske det är mer svårsmält även om Maher endast "predikar" att ödmjukkhet och tvivel borde alla ha.
JeremyClarkson
2014-10-18
Jag gillade filmen men den lider lite av samma problem som The Root of All Evil?, dvs en tro på att religion är roten till allt ont och att ateism således är lösningen på alla världens problem. Maher säger t.ex att vi måste sluta acceptera religiösa som våra ledare. Jag skulle då iaf en googolplex gånger hellre ha en strängt religiös Ron Paul som ledare, än en totalt inkompetent och frihetshatande ateist, som Fredrik Reinfeldt, som ledare.
JoeZ
2014-02-28
Jag tror det finns ett sätt att objektivt hålla en diskussion om religon med en glimt av humor i ögat, utan att ta allt för stora subjektiva antaganden. Ibland känns det som Bill Maher borde sätta en spegel på sig själv och lyssna vad han själv säger för att han försöker pusha för vad de han tycker lika mycket som de religösa pushar för vad de tycker (iofs gör han den poängen tidigt i filmen). Trots det finns endel ljuspunkter som ändå är värda att se, det är synd att Bill är så förälskad av att höra sig själv prata, för detta hade kunnat blivit riktigt bra.
Afflicter
2014-02-16
Maher tar upp mycket av det som får en att himla med ögorna åt vad gäller religion, men det är lite orättvist att endast visa den våldsamma sidan när det kommer till Islam. Religulous hade funkat bättre om den endast behandlat kristendomens snedvridenhet.
Visa äldre kommentarer »