Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Rembrandts anklagelser


Dokumentär där regissören genomför en undersökning av Rembrandts målning Nattvakten för att söka befästa personerna i bilden som skyldiga till dagens visuella okunskap.


Originaltitel Rembrandt?s J?Accuse
Alternativ titel Nattvakten
Regissör Peter Greenaway
Manus Peter Greenaway
Genre Dokumentär, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Jodhi May, Emily Holmes, Eva Birthistle, Peter Greenaway, Michael Teigen, Jonathan Holmes, Natalie Press
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 57
Filmnummer 73078

Recensioner

Skapad 2010-05-20 av frienatic
Rembrandts anklagelser är en intressant och formmässigt utmanande film som redogör för de mordanklagelser Peter Greenaway tycker sig hitta i Rembrandt van Rijns världsberömda målning Nattvakten...   Läs mer »

Skapad 2009-11-07 av
Peter Greenaways \"Rembrandt's J'Accuse\" är en av de mer intressanta dokumentärerna jag sett. Den kretsar kring en enda gammal oljemålning, men lyckas ändå rycka med mig i sin genomgång av vad ...   Läs mer »

Kommentarer


idd
2014-09-19
Satir eller inte? Tveksamt, men idén med att tolka bilder före text går inte hem hos mej, å tydligen inte ens hos Greenaway heller eftersom han fuskar å har lusläst tavlans historiska kontext. Men som sagt, han kanske bara larvar sej...
Kriffot
2014-09-17
På lotsas och på riktig?
JimCarrey
2013-03-19
Some observers have suggested that Rembrandt painted a transvestite DWARF! Ända sen jag såg "A Walk Through H: The Reincarnation of an Ornithologist" har jag velat ha en till film av Greenaway med en undersökande monolog. Den här filmen var faktiskt ännu bättre. Det är hysteriskt roligt att Greenaway först gör ett minutiöst genomarbetat kostymdrama för att sedan i den här "dokumentären" använda den som källa. Den här filmen är uppenbarligen en satir över den konspiratoriska vågen, men den är också en satir över konstteori. De två företeelserna gör ett väldigt vackert par. Extremt underhållande
Paddyeahh
2011-08-18
Hur intressant som helst.
origC-J
2009-11-29
Greenaway sitter och är dryg, sarkastisk, akademisk och sensationskonspiratorisk på samma gång. Funkar bra som pendang till "Nattvakten" (på båda hållen). Är kanske mer kulturspecial än film, men kan inte förneka att det är väldigt fascinerande.
Arensberg
2009-11-26
vart faan får man tag på den då!?!?!
Tonti
2009-11-04
En svinful och svinkonstig film där Greenaway tar sig rätten att tala för Rembrandt på inga grunder alls. Det är roligt ibland bara för att det är så befängt men då substans i stort saknas är filmen rätt meningslös.
KimEkberg
2009-11-03
det här var den konstigaste filmen jag någonsin har sett. men jävligt skön. man förstår inte riktigt om den är seriöst ämnad eller ej, men det spelar ingen roll. det viktiga är att man får hundra texter som glider, gubbar som skjuter laser med ögonen och Peter Greenaway i sextonhundratalskläder i en liten ruta som flyger omkring.