Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Renaissance


Datoranimerad svart/vit film som på sina håll liknar Sin City. En ung kvinna jobbandes som forskare på ett av världens största företag blir kidnappad i Paris år 2054. En av de mest hängivna kommisarierna sätts in på fallet för att försöka lösa gåtan vart hon är och varför hon blev kidnappad.


Originaltitel Renaissance
Regissör Christian Volckman
Manus Mathieu Delaporte, Jean-Bernard Pouy
Genre Drama, Animerad, Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Daniel Craig (röst), Patrick Floersheim (röst), Catherine McCormack (röst), Laura Blanc (röst), Romola Garai (röst), Virginie Mery (röst), Jonathan Pryce (röst), Gabriel Le Doze (röst), Ian Holm (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 532
Filmnummer 43122

Recensioner

Skapad 2019-11-13 av Mat1az
Så kallade ”serietidningsfilmer” börjar bli allt populärare. Filmatiseringar av serietidningar och filmer som vill likna tidningarna då det gäller bild och känsla kommer mot oss i en fart som ...   Läs mer »

Kommentarer


Mysharry
2012-02-02
Nej, det här var inget vidare. Oengagerande historia, och jobbig animering. Inte ens musiken var något vidare. Dessutom hade jag nästan hellre sett den dubbade versionen, så jag kunnat koncentrerat mig mer på det visuella. Det brukar inte vara något problem, men just i denna filmen var det ett bekymmer. Hade det varit en spelfilm hade den fått en klockren tvåa, av det svagare slaget. Men nu blir det istället en svag trea, så svag att den faktiskt ser ut som en tvåa. ("Kunde de inte ökat kontrasten i bilderna lite mer? " - perfekt kommentar av andmoreagain!)
emilstjernholm
2011-10-27
Enkel historia som dessutom är mer förankrad i verkligheten än många andra dystopiska framtidsvisioner. Minus för att filmen var något omständig och långsam.
andmoreagain
2011-08-03
Kunde de inte ökat kontrasten i bilderna lite mer?
Julius
2010-07-22
Den har ju helt klart en visuell tilltalande stil, som inte helt olikt Sin City går i krafigt svartvitt. Om möjligt ännu kraftigare i kontrasterna. Mycket snyggt! Tyvärr är resten rörigt och oengagerande..
Jade_trs
2010-06-10
Solklar fyra, möjligen med en aning bias för att den är så snygg! (Varför anger filmtipset rösterna för den engelska dubbningen och inte franska orginalet?)
Lanix
2010-05-24
Snygg film och ganska bra story. Men jag tycker Karas väljer sida lite väl hastigt i slutet. Det finns inte mycket innan som får en att förstå varför han så lätt väljer sida.
karlhugo
2010-04-20
Visuellt sett så var den en fullträff, tyvärr så var inte handlingen på samma nivå.
TheJorre
2010-01-22
Inget särskilt med storyn, men fräcka animationer.
kollind
2009-05-06
Så jävla snygg. hade inte fungerat som vanlig spelfilm, men animationen höjde betyget lite.
amam
2008-11-10
Animationsstilen var något som man kom in i efter ett tag men själva filmen var lite stel faktiskt. Storyn var bra men sättet som de valt att förvalta handlingen på funkade inte helt. Stämningen var helt okej.
Visa äldre kommentarer »