Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Rent


Utspelar sig i 90-talets östra New York där några utstötta ungdomar kämpar med kärleken, livet och AIDS. I ledmotivet "Seasons of love" sjungs det om "525 600 minutes", så lång tid som det är på ett år. Det syftar på hur mycket som hinner hända i livet på bara den tiden. Detta är Chris Columbus filmversion av musikalen som hade urpremiär på Broadway 1996.


Originaltitel Rent
Regissör Chris Columbus
Manus Stephen Chbosky
Genre Drama, Romantik, Musikal, 2000-tal
Skådespelare Rosario Dawson, Taye Diggs, Wilson Jermaine Heredia, Jesse L Martin, Idina Menzel, Adam Pascal, Anthony Rapp, Tracie Thoms
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1645
Filmnummer 38206

Recensioner

Skapad 2019-11-17 av Stygga-Vargen
Det fanns en gång en amerikansk kompositör vid namn Jonathan Larson och han låg bakom musikalen Rent, som är en nytolkning av Puccinis opera La Bohème. Larson hann dock aldrig se musikalen spelas...   Läs mer »

Skapad 2006-03-16 av agata
För tio år sedan hade Jonathan Larsons musikal Rent premiär på Brodway. Tyvärr så dog han av artärbråck samma kväll som musikalen visade inför publik, men det gjorde föreställningen bara m...   Läs mer »

Kommentarer


kexchokladet
2021-11-29
En stark berättelse. Bra rollprestationer och en hel del bra musik!

2017-08-07
Är det bara jag som anser den här filmen vara en aning PK?
Stygga-Vargen
2016-07-17
En av mina favoritmusikaler! Älskar musiken och handlingen!
skatedawe
2014-11-27
Du bör gillar sång och musikal om du tittar på denna, annars avråder jag att se denna.
Taandborste
2014-07-30
I början gillade jag inte filmen alls... upplevde musiken som svag och nästan lite fånig. Men ju mer jag såg ju mer växte den och mot slutet grät jag för fullt. En viktig musikal!
Mikka
2012-02-21
En stor del av dialogen förs fram via sång, och jag är inte speciellt förtjust i musiken i filmen. Det faller en musikal väldigt mycket på, speciellt eftersom den är så lång.
FelixPannkaka
2011-11-27
Första gången jag såg den här filmen fick den en trea. Andra gången en fyra, och sen en femma. Den här filmen är seriöst min absoluta favoritfilm nu. Vad jag först fastnade för var Angel, en karaktär av ren och skär godhet. Sen fastande jag för Joanne, Mark och sen alltihop. Musiken är underbar, handlingen är intressant och karaktärerna är allihop välspelande. Men man måste se den flera gånger för att verkligen se allt och förstå hur bra den är. Rent, live on broadway finns också på DVD, också den är grymt underbar.
Virrpanna
2011-10-01
Denna berör. Så vacker, så bra!
FelixPannkaka
2011-07-13
Så underbart hysteriskt jävla underbar.

2011-07-12
Jag brukar verkligen inte funka ihop med musikaler, men när det finns så här mycket historia och mening (för att vara just en musikal) fastnar jag. Egentligen känns de två timmarna inte riktigt väl förvaltade men den överlever helt klart på sitt tema och musiken, fick verkligen låtarna på huvudet - och då har man väl ändå lyckats ganska bra med en musikfilm?
Visa äldre kommentarer »