Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Requiem for a Dream


Sara är änka och lever ett trist och innehållslöst liv tills hon plötsligt får möjligheten att vara med på TV. För att bli snygg och smal när hon får sina 15 minuter i rampljuset luras hon till en livsfarlig pillerdiet. Under tiden börjar sonen Harry och hans nya flickvän Marion sakta öppna sig för varandra. Ofta ligger de alldeles stilla på Marions golv medan de väver fantastiska drömmar kring sin ljusa framtid, som börjar med att de tillsammans med vännen Tyrone startar en karriär som knarkhandlare. Fast i sina missbruk försöker Sara, Harry, Marion och Tyrone övertyga sig själva om att de många bakslagen bara är en tillfällig svacka.


Originaltitel Requiem for a Dream
Regissör Darren Aronofsky
Manus Hubert Selby Jr, Darren Aronofsky
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Jared Leto, Marlon Wayans, Jennifer Connelly, Ellen Burstyn, Christopher McDonald, Louise Lasser, Peter Maloney, Keith David, Sean Gullette, Mark Margolis, Dylan Baker, Stanley Herman, Ajay Naidu, Marcia Jean Kurtz, Ben Shenkman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19851
Filmnummer 2706

Recensioner

Skapad 2019-11-24 av Jupiter
Efter att jag sett Requiem for a dream och diskuterade den med någon fick jag höra att den var lite väl moraliserande vad gäller droger. Jag blev förvånad - för det är inte vad filmen handlar ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Gannon
I den här filmen får man följa Harry Goldfarb (Jared Leto) och hans flickvän Marion (Jennifer Connelly). Med sig har dom Harrys kompis, Tyrone (Marlon Wayans). Harry och Tyrone langar knark och st...   Läs mer »

Kommentarer


92axha10
2018-12-18
Man vill både skratta och gråta när allt detta kaos utspelar sig inför ens ögon.
Asmorod
2018-04-02
Slutet. Mästerverk.

2017-08-08
Redigeringen är riktigt usel men annars är filmen väldigt bra.
RustyFilm
2016-12-07
Det här är så långt ifrån en "må bra film" man kan komma. Visst blir man berörd, man blir äcklad. Filmen har ringa underhållningsvärde men fungerar troligen effektivt som avskräckning för användandet av droger. "Årets hitintills coolaste film" (cafe’) står det på DVDomslaget. Fel, har svårt att hitta det coola i den här filmen. Filmen är trots sitt obehagliga innehåll skickligt utförd och har mycket bra skådespeleri.
Stygga-Vargen
2016-10-11
Vad i hela friden ska detta spektakel föreställa och varför slösade jag tid på att titta på skiten? Den här filmen är allt annat än bra.
sawa
2016-10-07
Nej, inte alls min tekopp. Rörig, men nu har jag sett den iaf.
BrutusBeefcake
2016-06-29
Jag trodde inte att Ellen Berstyns öde i den här filmen skulle vara den mest gripande, men det är den med råge. Filmen är välgjord och bra rakt igenom för att sen avslutas med en sjuhelvetes grande finale som nog kan göra den bästa av dagar skit. (11+/15)
AnnieR
2016-05-22
Det är motsatsen till en feel-good film, mår alltid dåligt efter att ha sett den här, även om den är bra i det syfte den finns för..
Körsbär
2016-01-10
Bra gjord film, om filmen hade varit tråkig hade jag stängt av. Har sett liknande sådana här filmer som inte kommer någonvart. Stabil trea.
Dangoh
2015-12-16
Shelter borde då isåfall vara uppföljaren...
Visa äldre kommentarer »