Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Resan till Melonia


Resan till Melonia börjar som sin Shakespeareska förlaga, Stormen, med just en magnifik storm. Magiska krafter är i omlopp för att förhindra de pengahungrande skurkarna Slug och Slagg att ta sig till den paradisiska ön Melonia. De är härskare över grannön Plutonia, en gång lika blomstrande som Melonia, nu exploaterad och förorenad. På skeppet de seglar är också pojken Ferdinand gömd ombord efter att ha flytt barnarbetet och skräckväldet på Plutonia. Den som framkallar stormen är stormfågeln Ariel, ditsänd av Melonias härskare, den gode trollkarlen Prospero.


Originaltitel Resan till Melonia
Regissör Per Åhlin
Manus Per Åhlin, Karl Rasmusson
Genre Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Hans Alfredson (röst), Allan Edwall (röst), Ernst Günther (röst), Olle Sarri (röst), Jan Blomberg (röst), Robyn Carlsson (röst), Tomas von Brömssen (röst), Eva Rydberg (röst), Jan-Olof Strandberg (röst), Nils Eklund (röst), Ingvar Kjellson (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4961
Filmnummer 3049

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Cineasten
En mycket charmig och välberättad historia som bygger löst på Shakespeares Stormen. Den börjar precis som förebilden med en storm. Kapten Julgransfot (som självklart har träben) försöker sty...   Läs mer »

Kommentarer


Xtro
2018-10-15
Har försökt titta färdigt på den här två gånger. Borde ju gå kan man tycka eftersom jag älskar Dunderklumpen. Men jag tror jag har gett upp.
Barneyk
2018-04-03
Har ju en viss charm och jag älskar sån här enkel socialistpropaganda mot dom onda, miljöförstörande kapitalisterna men det är mest tråkigt och så.
Rai
2017-12-09
Gillar inte alls den här filmen,,,,
wasteoftime
2017-10-22
Ja, det var inte så längesedan jag såg den här sist, och inte heller den här gången imponerar den på mig. Trots bioduk och bra atmosfär. Det är ingen tvekan om att Per Åhlins animeringar är fantastiska. Däremot tycker jag inte att de håller I 104min. Det är spretigt. Osammanhängande. Lösryckt och blir ganska snabbt tråkigt. Referenserna till "Stormen" är i sina bästa stunder svaga, och det hela känns mest underligt. Jag kommer nog aldrig att förstå storheten i Per Åhlins verk. För mig blir det mest värk. Med detta sagt är det ju inte katastrofalt dåligt heller. Eller knappt ens dåligt. Men den dippar lite för mycket, och i flera "akter" är det dåligt, även om det inte rakt igenom är uselt. 0,8 på SH-skalan.
RadioSaga
2016-11-24
För mig, finns det fortfarande inget bättre än att få sitta och se denna åter - sådan vackert gjord film och den är ett måste för alla att se minst en gång i livet!
frommen
2016-06-03
Segt språk och endimensionelt politiskt. Karl-bertil Johnssons är flera resor roligare. dessutom så är de få som lyckas med Shakespears-dialoger, det blir lätt styltigt och lite menlöst (som det blev här)
Biberkolben
2016-04-17
Efter en omtitt höjer jag till en fyra. Faktiskt helt jävla svinbra.
Astrojacob
2015-09-17
Går inte att jämföra med Dunderklumpen eller Karl-Bertil Jonsson. Kanske fascinerande men för mig helt utan tidigare humor. Underligt oengagerande.
mattarello
2015-03-14
Fin film som etsar sig fast hos en efter att ha sett den som barn. Jag ser inga problem med att den är politisk, tvärtom; den vågar ha ett budskap och förmedlar en världsåskådan som många delar... och en del kanske inte (bad luck för dem som då stör sig under filmens gång)
Salvation_Mind
2014-05-27
Sjukt oengagerande år 2014, hade dock säkert gillat den som liten som jag gjorde med Dunderklumpen t.ex.
Visa äldre kommentarer »