Reservatet
Pjäs av Ingmar Bergman, med undertiteln "En banalitetens tragi-komedi". I sina yttersta konsekvenser handlar pjäsen om den västerländska livsstilen och vart den leder oss.
Originaltitel | Reservatet |
Regissör | Jan Molander |
Manus | Ingmar Bergman |
Genre | 70-tal, Komedi, Drama |
Skådespelare | Gunnel Lindblom, Per Myrberg, Erland Josephson, Börje Ahlstedt, Toivo Pawlo, Sif Ruud, Göran Graffman, Gun Arvidsson, Catherine Berg, Olof Bergström, Helena Brodin, Margaretha Byström, Irma Christenson, Georg Funkquist, Gun Andersson |
Filmnummer | 119783 |
Håller med, man saknar Bergmans ”finish”. Scener ur ett äktenskap är ju på så sätt en klass i sig men jag jämför denna med andra tv-pjäs/filmer ifrån aktuell tidsperiod och jag kan konstatera att den är skaplig/sevärd. Även om Bergman bara har skrivit manus så antar jag att han inte slarvat med detaljerna och blev därför jättelycklig när Bee Gees ”Words” hörs i en scen då Per Myrberg skriver ett brev och alltså använder sina ORD. Att Bergman kan ha snappat upp denna låt, kanske tom gillat den och valt att ha med i en film tycker jag är en spännande tanke. Något man borde skriva en uppsats om.
Inte helt oäven föregångare till Scener ur ett äktenskap. Men Bergmans regi saknas för att det verkligen ska brinna till.