2.5

Retribution

En bankchef i Berlin får ett bombhot när han kör sina barn till skolan att hans bil kommer att explodera om de försöker kliva ut eller söker hjälp.

Originaltitel Retribution
Regissör Nimród Antal
Manus Alberto Marini
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2020-talet
Skådespelare Liam Neeson, Jack Champion, Lilly Aspell, Matthew Modine, Embeth Davidtz, Noma Dumezweni, Arian Moayed, Emily Kusche, Luca Márkus

Bokföringsprogrammet Mineko

Andreas_
2025-01-06
åh herre min skapare så dåligt detta är/var, kastade bort 91 minuter av mitt liv som jag aldrig får tillbaka...hur mycket jag än gillar gamle Liam Neeson och hur bra skådis han egentligen är och hur många fina filmer han gjort i sin karriär så är det över sedan länge, han går rätt ner i samma hål som Bruce Willis, Nicolas Cage och Steven Seagal...men skillnaden här är att han är faktiskt en mycket bättre skådis än dom alla och har gjort många bra starka dramaroller i sin karriär och det är detta han ska gå tillbaka till, inte göra såna här B-action eller B-thriller filmer som varken har bra action eller spännande thrillerinslag, det är patetiskt dåligt från början till slut och med tanke på att regissören inte gjort något bra i sin lilla karriär så är det kanske inte så konstigt att detta är ytterligare ett fiasko på hans CV...gillar man detta eller ens tycker att det är okej så har man nog inte särskilt hög intelligensnivå tyvärr eller så är man väldigt väldigt ung och inte förstår bättre...en vuxen människa som tycker detta är en bra eller välgjord film skrämmer mig...och med tanke på alla 3or jag ser av folk här så förstår jag att Sverige är illa ute när det gäller framtiden angående intelligensnivån...denna film gjorde mig bara arg och frusterad över hur korkad den är, från manus till regi och skådespel, den har inget bra att förse oss med, den är ett hån mot min intelligens...skrämmande som sagt, om den ändå haft något som gjort att den hade varit sevärd är en sak men denna film har inget, det är t.o.m en Hollywood remake av spansk film som jag inte sett dock men kanske är bättre, men för övrigt så tänker jag på filmen Speed, som åtminstone har högt underhållningsvärde och bra skådespelare åtminstone, detta är en sämre än en B-films version av filmen Speed...ett stort skämt skulle man kunna säga och Liam Neeson måste börja välja bättre manus för han kan så mycket bättre...inte ens dialogerna är bra här...oerhört kasst...filmen får en av dom svagaste 1:or man kan ge, skulle nästan vilja säga en begraven och överkörd svag 1:a för så illa är det, är inte spännande, välgjort eller ens intressant, som sagt, ibland kan skådespelare rädda en dålig film med att just vara gudomliga framför kameran och i dialoger osv men nej, inget av detta finns här...bespara er själva 91 minuter är mitt tips och se något bättre istället...fruktansvärt kasst!
2024-05-19
En dag på jobbet för en lite äldre, lite tröttare Liam Neeson. Snabb actionthriller med lite nerv som underhåller för stunden utan krusiduller.
Zebulonm
2024-03-22
Helt okej.
Canaletes
2024-03-04
Härlig bild, välgjort och bra thriller. Men för många luckor och ologiska saker att man blir irriterad så att den tappar i betyg. 6/10
Hanness
2024-03-03
Filmen duger som underhållning men inte mer än så, en svag trea.
Djason
2023-11-20
Spännande och skapligt välgjord b film. Bättre än väntat.
djonipony
2023-09-25
Svag 3:a. Hygglig Liam-rulle. Som Phonebooth i en bil. Kul med Modine och att se Liam tillbaka i Tyskland 12 år efter Unknown, vars titel dessutom står på Liams mobilskärm när Det Där Samtalet kommer. Kul detalj. Även slutets blinkning till nämnda film uppskattas.
PeterTheW
2023-09-17
Stabilt. Inget wow, men ett snäpp nervigare och bättre än väntat.