Revenge

Jen följer med sin omåttligt rika pojkvän Richard för en helg i jaktvillan mitt ute i öknen. När hans två jaktkompisar dyker upp förvandlas den spatiösa villan till en klaustrofobisk man cave där Jen liksom fyrhjulingarna och jaktgevären bara verkar vara där som ett föremål för grabbarnas sunkiga fantasier.

Originaltitel Revenge
Regissör Coralie Fargeat
Manus Coralie Fargeat
Genre Action, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède, Jean-Louis Tribes

Abigor
2025-01-05
Var ju bara tvungen att se denna också efter att mina ögon öppnats upp för Coralie Fargeat efter fenomenala The Substance. Mkt av bildspråket känns igen och vissa scener är nära på kopior, men klart att konceptet skulle få nå den breda massan också. Nu blir det intressant att se vad nästa steg blir.
Sheepy
2024-12-27
Coralie Fargeat flyter mer och mer upp som en regissör att hålla ögonen på. Revenge är en snygg och blodig hämndhistoria som tyvärr känns något utdragen. Bäst är den obehagliga inledande halvtimmen. Och ja, det är cartoonish, men det är nog också syftet.
Shinobi
2024-12-03
Bra om man gillar symboler. Gillade den bättre än The Substance faktiskt.
simonm
2024-10-31
Fascinerande att så många stör sig på brister i logik och trovärdighet. För mig är detta är otroligt snygg och underhållande actionrulle, där det är tydligt vad filmskaparen vill göra och inspirerats av. Ibland blir referenserna till gamla klassiker närmast parodisk, oklart om det är medvetet men för mig funkar det. I sammanhanget väger logik lätt, det är ingen pusseldeckare, och det är tidigt tydligt att världen detta utspelar sig i är en överdriven och tillspetsad version av verkligheten. Fantastiskt foto och musik, på gränsen till provocerande mycket våld, blod och hud men konstant underhållande. Den perfekta popcornrullen?
djonipony
2023-03-19
Har ETT stort problem (de som sett den förstår nog vad jag syftar på) som gör att man inte köpa filmen alls. Även om man försöker lägga Problemet åt sidan så håller det inte. Det blir för cartoonish, hjältinnan blir en fullständigt orimlig Rambo-karaktär och spänning infinner sig inte. Bra musik, hyggligt snygg och en av filmhistoriens snyggaste rumpor. Men det räcker inte. Borde förresten inte Mexico-öl-märket ha blivit spegelvänt?
hsimpson
2021-05-31
Bortsett från att huvudkaraktären (och regissören) är en kvinna hade jag nästan varit benägen att kalla detta "pubertalt och grabbigt", men jag inser att det jag normalt kallar pubertalt och grabbigt kanske bara är en omskrivning för "töntigt". Ologiskt trams, med ett av de sämsta manus jag sett, och därtill ruskigt dålig regi. Undvik.
Zebulonm
2020-06-27
Sjukt ologisk.
pebacklu
2019-06-26
Makalöst ologiskt strunt. Extremt långdragen. Tunn idé som kunde ha gjorts bättre på otaliga sätt. Känns som en dålig B-rulle. Undvik till varje pris.
2019-05-27
På många sätt en standardiserad hämndrulle, men när det är berättat med så här säker hand, så kan man ändå ha överseende med det. Det är snyggt filmat, och här finns en del kreativa och roliga idéer. Den civiliserat hotfulla stämningen innan övergreppet känns dessutom väldigt realistisk. Jag kan dock tycka att regissören lite för gärna sätter sig själv i centrum med ansträngd symbolik och liknande tilltag
jlam
2019-04-17
Bara trovärdigheten i när huvudpersonen faller nerför stupet och vaknar efter en stund. Känns ungefär som att en peppad amatör fått chansen att göra en typisk våldsfilm i öknen med 70-talsinspiration. Utan vidare sting! Litermängd fejkblod gör inte alla filmer bättre (fast falken på magen är förstås cool)