3.5

Revolutionary Road

I Connecticut under mitten av 50-talet lever April och Frank Wheeler som är ett ungt, framgångsrikt par som bor med sina barn i en trevlig förort. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar, bestämmer paret sig för att flytta till Frankrike, där de hoppas utlopp för sina mer konstnärliga sidor.

Originaltitel Revolutionary Road
Regissör Sam Mendes
Manus Justin Haythe
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon, Kathryn Hahn, Zoe Kazan, Ryan Simpkins, Ty Simpkins, Max Casella, David Harbour, Jay O Sanders, Dylan Baker

Skapad 2019-12-19 av crawler
Sam Mendes har alltid intresserat sig för frågor om familj, kön och strukturella mekanismer, men inte sedan \"American Beauty\" har det varit lika tydligt som i \"Revolutionary Road\". Och aldrig h...   Läs mer »

Dele
2021-05-26
En ur flera perspektiv intressant historia (könsroller, samhällsnormer, relationer) i mycket välgjort utförande. Jag blev i alla fall rejält engagerad.
BarryHero
2021-04-21
Välgjord tidsskildring med sevärda DiCaprio och Winslet. Påminner lite om Marriage Story samt Bergmans Scener från ett äktenskap och har en liknande intensitet. Hade inte väntat mig att den mot slutet skulle vara så tung att se.
Körsbär
2019-10-19
Skådespelar insatserna är det ingenting fel på, alla spelar mycket trovärdigt sin tidsålder och epok dom lever i. Men jag ser på film för o bli underhållen o hur välspelat detta än är så är det inte direkt underhållande. Därav betyget en 2.a
Murvel48
2018-08-20
Hade jag varit mer förtjust i relationsdraman hade det här fått en fyra. Mycket välspelat men innehållsmässigt av begränsat intresse för mig.
RustyFilm
2016-12-07
Tidlöst relationsdrama utspelat i Amerikansk 50-tals miljö. Miljöerna är noggrant och snyggt utformade och allt förstärks av ett bra soundtrack. Kate Winslet lyser i sin roll som April. Leonardo DiCaprio lyckas även han bra med sin roll som Frank. Sam Mendes har god koll på regiarbetet
KyLLo
2016-09-05
Fint filmad men tråkig och smörig.
zeke_karlsson
2016-07-27
Så jäkla verklighetstrogen!
Canomia
2016-03-30
Jag läser boken nu, mer än halva boken in har vi fått följa handlingen från olika karaktärers perspektiv men än så länge inte April. Jag tolkade henne som huvudrollen i filmen och är lite chockad. För övrigt ett katastrofalt val av bok att läsa runt sin 30e födelsedag.
Craxyknas
2016-01-08
Vilken flopp. Leo bara skriker. Kate bara deppar. Hemskt slut. Deprimerande rakt igenom.
2015-01-11
Mycket sevärd och stark film med lika starka rollprestationer från Winslet och DiCaprios sida. Jag känner under filmens gång med båda deras karaktärer men ytterst sällan båda samtidigt. Dialogen är välskriven och allt regisserad med säker hand av Sam Mendes. Michael Shannan levererar en liten med ack så underbar och minensvärd perstation i en filmkaraktär som lätt placerat sig högt på min lista. Mycket tänkvärt om mod, kärlek och att leva i en kärleksrelation. Filmens sista scen säger allt. 4+