Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Richard Jewell


Världen lärde känna Richard Jewell som säkerhetsvakten som hittade en bomb i en park vid Atlanta-incidenten 1996. Hans larm räddade oräkneliga människors liv och Richard Jewell utsågs till hjälte. Men kort därefter blir denna wannabe-polis istället FBI:s huvudmisstänkte för bombningen. Han hängs ut i pressen och i allmänhetens ögon är han gärningsmannen. Richard Jewells liv slås i spillror.


Originaltitel Richard Jewell
Regissör Clint Eastwood
Manus Billy Ray
Genre Drama, Kriminalare, Biografi
Skådespelare Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Olivia Wilde, Jon Hamm, Kathy Bates, Nina Arianda, Ian Gomez, Billy Slaughter, Wayne Duvall, Dylan Kussman, Mike Pniewski, David Shae, Niko Nicotera
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 266
Filmnummer 136453

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


kanemura
2023-05-13
Alla spelar bra, speciellt tycker jag Kathy Bates är för mysig som Jewells mamma och att Sam Rockwell är lika härlig som alltid. Välgjort och relativt spännande för mig som inte kände till historian utöver att det varit ett bombdåd i Atlanta.
TimBuckley
2023-01-15
Anledningen till att jag ville titta på denna återfinns i regissörens namn. Som förväntat så är filmen välgjord, välspelad och välskriven. Men varför är den gjord frågar jag mig? Känner inte för egen del att filmen har något direkt existensberättigande. Dessutom är den för platt och sober i sitt utförande för att bli medryckande. Fortfarande välgjord dock som sagt, även om jag önskar att jag hade ägnat de senaste två timmarna åt någon annan inte fullt lika depressiv film. Svag 3a. Så pass svag att det får bli en 2a, men av rekommendabelt slag.
Olof_Gronlund
2023-01-03
Jag är en sucker för både crime, men även för rättegångar osv. Så denna passade mig som handen i handsken. Storyn hade jag missat helt, så jag gick in i den med gröna ögon om man kan säga så. Jag tycker filmen täcker det mesta, inga genvägar, den är välspelad och även ett bra avslut. Är kanske svårt att göra en sann story till en femma oavsett.
Sheepy
2023-01-02
Richard Jewell är enkelt berättad utan krusiduller och överdrivet dramatiska scener (ibland är det nästan lite för torrt istället). Paul Walter Hauser är mycket trovärdig i huvudrollen, även om hans porträttering är något för naiv (fick inte riktigt den bilden när jag såg autentiska intervjuer med Richard Jewell). Det finns inget specifikt att klaga på annat än att det känns så autentiskt att jag nästan hellre hade sett en dokumentär om fallet.
Andreas_
2022-01-15
Väldigt bra film, baserad på en verklig händelse i Atlanta 1996 när en bomb gick av vid deras OS invigning, personligen så kände jag inte till händelsen eller åtminstone så kom jag inte ihåg den, kan ha sett nåt på nyheterna men det är som sagt många år sedan och på den tiden fanns inga sociala medier heller, filmen är dock väldigt bra trots att man inte har så bra koll och det är mycket tack vare fantastiska skådespelare och en duktig regissör ala Clint Eastwood som aldrig kan misslyckas, detta kanske inte är hans bästa film men han plockar åtminstone fram det bästa ur sina skådespelare och lyckas verkligen hålla spänningen vid liv med en riktigt bra berättad story, skådisen Paul Walter Hauser var inte direkt känd för mig innan denna film, hade tydligen sett honom i serien Cobra Kai utan att tänka på det men efter denna film så kommer man aldrig glömma honom igen, han är suverän som den stackars mannen Richard Jewell som finner bomben och räddar liv, Sam Rockwell spelar suveränt bra som hans advokat och den enda som står bakom honom, sen har vi Oliva Wilde som en blodtörstig reporter som ångar på och skriver allt bara för att få till en bra story, oerhört bra roll av henne, sen har vi doldisen Jon Hamm som oftast spelar mindre roller sedan hans serie Mad Men försvann, men han är alltid bra i sina roller, underskattad skådis helt klart och hade gärna sett mer av honom, här spelar han riktigt bra som den FBI agent som gör bort sig med media och sedan försöker rädda sitt skinn genom att attackera stackars Jewell på ett lömskt sätt, han spelar så bra så att man börjar se FBI som riktiga svin, så jag kan inte annat än jubla åt Clintan igen, som fortsätter göra bra filmer bakom kameran, det blir dock inte full pott men en riktigt stark 4:a i betyg och 5:an är inte långt borta, rekommenderas starkt!
StureStenhög
2021-03-24
En intressant historia med en dramaturgi som gör den väldigt tacksam att göra film på. Paul Walter Hauser är filmens höjdpunkt i en insats som är både trovärdig och rolig samtidigt som den skapar sympati. Tyvärr är dock Clintan lite för intresserad av att peka ut skurkar i dramat, och det ger en del väldigt ensidiga birollskaraktärer och ett tillspetsat tonläge. Jag hade gärna sett att man hade borrat ner sig lite mer i dynamiken mellan de olika spelarna istället. Richard Jewell blev helt uppenbart illa behandlad, men vi vill ju samtidigt att såväl journalister som polis ska kunna göra sitt jobb, och hur hittar vi då en balans i det utan att det skapas en ny Richard Jewell? Den sortens frågor lägger den här filmen ingen energi på. Vad vi får är en kompetent film för stunden som gör ett gediget jobb med att lyfta fram Jewells historia, men som missar en möjlighet att bli något mer än det
PeterTheW
2021-02-21
Välspelad och stabil men saknar det lilla extra.
Visse93
2021-01-30
Den är välgjord och spännande vilket förstås Clint Eastwood filmer brukar vara. Fast den är inte bland de bästa han har gjort men den är värd en trea.
mammene
2021-01-29
Ett mycket bra drama av en verklig händelse och man blir ju mörkrädd om det är så här FBI beter sig och media ska vi inte tala om. Både Paul Walter Hauser och Sam Rockwell gör här väldigt bra ifrån sig, Paul känns väldigt äkta och man känner verkligen med honom och hans mor när de blir berövade på all sin trovärdighet. Clintan har en tendens att måla med känslor, här passade det väldigt bra, han är ömsint med de karaktärer som förtjänar det.
Engravadlax
2021-01-16
Vid nästan 90 års ålder känns Clint Eastwoods filmskapande lite tunghänt och inte så cutting edge, men det är rätt ok ändå. En läglig film om rovlystet mediedrev? Lite old hat. Ska bli spännande att se tillbakablickande mediakriminaldrama om ytterligare 25 år.
Visa äldre kommentarer »