Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.3
av 5

Riket


På rikshospitalet i Köpenhamn händer det skumma saker. Det befolkas av säregna personer och dessutom verkar det ibland som om sjukhuset lever ett eget liv...


Originaltitel Riget
Alternativ titel The Kingdom
Regissör Lars von Trier, Morten Arnfred
Manus Tomas Gíslason, Lars von Trier, Niels Vørsel
Genre Drama, Komedi, Skräck, Fantasy, Mysterium, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Udo Kier, Peter Mygind, Ernst-Hugo Järegård, Ghita Nørby, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Jens Okking, Henning Jensen, Søren Pilmark, Baard Owe, Birgitte Raaberg, Laura Christensen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7768
Filmnummer 7388

Recensioner

Skapad 2020-08-30 av Stygga-Vargen
Jag har varit ett fan av Björk ända sen slutet av 90-talet och när filmen Dancer In The Dark, där hon spelar huvudrollen, visades på TV en kväll så kunde jag inte låta bli att bänka mig framf...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av carre006
Dogmaserien Riket och visades på DR1 1994. Senare producerades även en andra del av serien. De två serierna har nu släppts på dvd. Serien är ett mästerverk som man inte får missa. Det geniala ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av Anonym
Egentligen så vill jag inte recensera flera av mina femmor; men efter att ha sett Riket kändes det absolut nödvändigt. Egentligen är det en TV-serie, men det har blivit en film. Det finns så m...   Läs mer »

Kommentarer


apelsin
2021-02-13
Detta är nåt av det bästa jag någonsin sett i film/Serie/miniserieväg, spännande, roligt, färgstarkt, oförglömligt, en av väldigt få femmor jag kan sätta utan minsta tvekan.
Stygga-Vargen
2019-03-21
Åh herrejävlar vad bra!
92axha10
2017-02-24
Lars von Trier med sina galna experiment. Fotot är minnesvärt, klippningen snabb och manuset fyndigt. Det finns bilder här som verkligen fastnar hos en.

2016-07-28
Håller med martin eden. Detta är ett mästerverk. Stämningen är fantastisk och serien 'är filmad på ett sätt som är perfekt i sammanhanget. Karaktärerna känns också väl utarbetade och gestaltas väl av utmärkta skådespelare. Framför allt är Ernst-Hugo briljant som den fantastiska karaktären Stig Helmer. För övrigt finns det även en hel del fin humor. Jösses vilken tokhyllning det här blev men så är det är också en av mina absoluta personliga favoriter.
martineden
2016-07-28
[rek. 5] För mig råder det inga tvivel om att RIKET är ett mästerverk!! En mycket fin balans mellan humor och skräck, som förmedlas genom effektiva och engagerande intriger. Skådespelet och dialogen är mästerligt. von Triers regi levade och ofta ganska oväntad. Tycker att exposition och karaktärsutveckling fungerar dynamiskt levande med intrigen. Mästerverk!!! 5.
Mat1az
2016-05-16
En härlig blandning av såpopera, thriller och skräck. Klara sammankopplingar till Lynch och Twin Peaks. Har flera riktigt obehagliga och skrämmande scener, och lika många riktigt roliga. Här finns massor av sköna och absurda karaktärer. Härligt härligt!
Dele
2015-07-08
Originellt, speciellt, roligt, engagerande, spännande och lite obehagligt. Och så några lite mindre fadäser.
answai
2014-09-04
En av de bättre serier som gjorts, fantasifull, rolig och lite allvarlig. Trier har ju sedan dess spårat ur och blivit en dussinregissör, synd för en gång var han riktigt bra.
Starkbröl
2014-09-04
Bisarr men stabil med grymma skådespelarinsatser. Den tar även bisarrerierna på blodigt allvar vilket gör att allting faktiskt fungerar.
BruceIV
2014-08-19
Obehaglig, spännande och rolig!
Visa äldre kommentarer »