3.3
3.3
Ringar på vattnet
Förbjudna passioner och länge dolda familjehemligheter är delar av denna mörka berättelse från en liten amerikansk stad kring sekelskiftet 1900; som det hela upplevs av fem ungdomar som växer upp i staden. En av ungdomarna, Parris Mitchell, satsar på den nya medicinska forskningen om människans psyke och använder sina kunskaper både för att komma över tragiska personliga händelser och för att hjälpa sina barndomsvänner (genom att bekämpa småstadens hyckleri och dubbelmoral).

Originaltitel | Kings Row |
Regissör | Sam Wood |
Manus | Casey Robinson |
Genre | Drama, Romantik, Mysterium, 40-tal |
Skådespelare | Ann Sheridan, Robert Cummings, Ronald Reagan, Betty Field, Charles Coburn, Claude Rains, Judith Anderson, Kaaren Verne, Maria Ouspenskaya, Harry Davenport, Nancy Coleman, Ernest Cossart, Ilka Grüning, Pat Moriarity |
Filmnummer | 19508 |
Detta melodrama och såpopera till film har absolut sina underhållande stunder och är välgjord men för samtidigt fungerar den inte till fullo med mig. Det finns stunder som jag tröttnar på handlingen och tappar koncentrationen. Kul är dock att dels få se Claude Rains som alltid är sevärd men främst att här få se Ronald Reagan i en stor roll som han gör riktigt bra. Precis som han var som President är han här stilig, charmig och fyndig. Man förstår att det amerikanska folket föll för honom.
Hollywoodsmörja av den värsta sorten. Detta är en dokusåpa in långfilmformat med överdramatiserad dramaturgi och karaktärer. En produkt av sin tid som jag helst hade sluppit att se.
Denna föregångare till Peyton Place (Lek i mörker) är riktigt underhållande. Visst är det en såpa men en mycket välgjord sådan. Förutom Maria Ouspenskaya och Claude Rains, som Tobbe nämner, förtjänar också Ann Sheridan och Ronald Reagan beröm. Jag har sett att man i vissa filmlexikon utnämner denna film till Ronald Reagans bästa film. Det vill jag nog inte hålla med om (jag tycker nog att han är ändå bättre i The Killers - Bödlarna från 1964) men han gör en strong insats i denna film.
En överraskande bra Ronald Reagan i denna roll.
Blev överraskad av denna intelligenta film som jag aldrig hade hört taltas om innan. Filminfo verkar dock vara ute o segla!!! Handlingen är väl ändå inte denna!!!!!??
Denna ska enligt rykte innehålla Reagans största prestation som skådis...
överraskande trist film, det börjar ganska bra men slutar i en glamour liknande soppa