Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Riot-on!


Några lycksökare red på Finlands sista (?) IT-våg, kallade sig Riot, snackade mobiltelefonspel och fick tunga investerare som Nokia att glatt slänga in några hundra miljoner. Problemet var bara att det saknades en affärsidé. Men vad gjorde det när man kunde bygga värsta kontoret och smörja folk med reklamfilmspiloter? Dokumenterat i snygg-smart MTV-estetik vittnar frontfigurer, investerare och anställda om de galna åren i slutet på 90-talet. Kim Finn är pseudonym för Kimmo Saksanen.


Originaltitel Riot-on!
Regissör Kim Finn
Manus Kim Finn, John Hakalax
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 63
Filmnummer 29403

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Noseman2005
2008-06-26
Det handlar om civilisationens undergång på något sätt. Det är både roligt och angeläget, samtidigt som det är skrämmande och försumbart. Det handlar om en värld där pengar saknar värde, samtidigt som det är det enda som betyder något. Kunde ha gjorts på lite mer allvar, men samtidigt hade det antagligen gjort det svårare att ta till sig det fulla budskapet...
Bonebreaker
2007-11-20
Om det inte vore för att jag är sjuk och därför inte kan sova så hade jag gjort det, den var inte direkt underhållande.
matsymats
2006-11-08
Tänk om någon hade kunnat göra den här filmen på ett vettigt sätt...
DiMMUBoRGiR
2006-10-27
Riktigt intressant story och några av de som återberättar händelserna gör det på ett bra sätt. Men den "snygg-smart-MTV-estetiken" blandad med finnar som försöker vara tuffa och roliga... nae, det är bara dåligt. Jag får ofrånkomligen vibbar av HIM, The Rasmus och Bomfunk MC och deras försök att vara tuffa och häftiga. På något sätt är det ändå underhållande att se dem för de spektakel de är.
ilgoga
2006-08-16
Underbart slöseri på hög (?) nivå... kändes kanske inte som "ren fakta" men var ganska så underhållande... historien i sig är det som är bra, själva filmen är inte så himla bra gjord...
jonas_nilsson
2006-06-04
Trista överdramatiseringen som mer gör historien löjlig än intressant. Den vore nog intressant nog i sig.
origC-J
2006-01-19
Affärsidéen var väl att göra om mobilspel av storfilmer...? Mer underhållande än "seriös", djuplodande dokumentär, men riktigt rolig. Några av de inblandade har en något märklig relation till verkligheten, och affärslivet. Och albinn, jag tror att vissa delar i slutet, främst självmordssnacket, är spelat, och inte riktigt sant.
Nemralis
2005-11-12
Oj, tippad 2:a!? Alla jag känner som såg den på Umeå Filmfestival pratar bara gott om den i vilket fall.
Ebermann
2005-09-30
Den bästa finska dokumentären jag sett hittils iallafall. En höjdare! En klar 4:a
monochromic
2005-09-21
Kreativt efterarbete, riktigt cool stil, rolig och intressant.