2.3

R.I.P.D.

En nyligen mördad polis slår sig samman med en grupp odöda poliser för att hitta mannen som mördade honom.

Originaltitel R.I.P.D.
Alternativ titel Rest in Peace Department, RIPD
Regissör Robert Schwentke
Manus Phil Hay, Matt Manfredi
Genre Komedi, Action, Kriminalare, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Kevin Bacon, Mary-Louise Parker, Stephanie Szostak, James Hong, Marisa Miller (III), Robert Knepper, Mike O'Malley, Devin Ratray, Larry Joe Campbell, Michael Yebba

Murvel48
2022-03-23
Så här gör man en usel film av en redan från början dålig idé. Med tanke på budgeten finns det inga förmildrande omständigheter. Btw varför får Ryan Reynolds några roller överhuvudtaget?
Brouhaha
2019-07-24
Riktigt bra rulle. Bridges gör en helskön karaktär, och filmen är rolig och underhållande hela vägen genom, speciellt med deras alternativa karaktärer. En gammal kines och en blondin, hur kommer de på allting! Där snackar vi humor. Dessutom är det schyssta och varierande action- och bilscener. Påminner ingenting om MiB överhuvudtaget, jag vet inte varför folk tror det. Will Smith var ju svart i den, medan Ryan Reynolds spelar en vit karaktär.
Necross
2017-09-24
Varken Bridges eller Bacon kunde rädda denna trista MiB-kopia. Ledsnar ALDRIG Hollywood på städer som rasar ihop?!
Andreas_
2017-05-21
Man kan nästan ta detta som en sämre kopia av Men in black men det är faktiskt inte där inspirationen till filmen kommer utan från en serietidning med samma namn, Likheterna med MIB är stora dock, men jag gillar Reynolds i såna här actionkomedier och jag tycker att han har en härlig kemi med Jeff Bridges som verkligen ställer upp och gör en annorlunda roll här, har nog aldrig sett Bridges göra något sånt här "skojigt" tidigare men det fungerar även om hans karaktär är något störande allt för ofta, båda Reynolds och Bridges gör det bra och även Kevin Bacon som skurken gör det bra och Mary-Louise Parker har en liten biroll där hon gör det bra men vad som drar ner betyget avsevärt här, är storyn eller handlingen, för manuset är urtråkigt om man är över 8 år gammal, det är urfånigt med fåniga effekter och korkade gärningar av alla karaktärer, så här måste man verkligen stänga av hjärnan om man ska kunna se klart, men lyckas man ta den för vad den är, så är den ändå smått underhållande och rentav ganska charmig på ett positivt sätt. Visst är MIB mycket bättre än denna men jag diggar ändå Reynolds och Bridges omaka par mer än Smith och Lee Jones. Betyget blir därför en stark 2:a och enligt mitt tycke så duger denna film i brist på annat, speciellt en bakisdag på soffan.
deswhip
2017-02-13
Inte den absolut sämsta filmen, men helt klart dålig!
Greystalker
2016-09-22
Som en blandning av Dead like me och MIB. Rätt underhållande bagatell.
Grillo
2016-05-20
Underhållande även om man förstås sett det mesta för. Eftersom jag har nån grej för "vad händer efter döden"-filmer som Beetlejuice och Frighteners gillade jag den kanske mer än den förtjänade.
RunRiot
2016-05-10
Småkul och charmig. Kunde dock ha gjorts bättre. Samspelet mellan Reynolds och Bridges är underbart!
DrJW
2016-01-31
En blandning av Men In Black (men istället för utomjordingar så är det de övernaturliga) och varenda buddy cop-rulle man har sett. En kliché, men annars ok.
vonadel
2015-09-30
Är kanske lite snäll som ger den en trea, om än svag. Men, om det inte hade varit för de ibland riktigt dåliga CGI-effekterna hade det varit en helt ok film faktiskt. Synd att de ska sabba upp den med det för annars är den riktigt underhållande och skådespelet håller vilket ju är så viktigt. Jaa, det är en MIB-ripp, men varför inte? 5/10