Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Ripley's Game - En man med onda avsikter


Vi får följa Tom Ripley med start i Berlin där han tillsammans med partnern Reeves tjänar stora pengar på att sälja konstförfalskningar. Ripley överger sin partner och försvinner spårlöst. Reeves hittar några år senare Ripley i Norditalien där han gift sig med cembalisten Luisa. Reeves är inte ute efter att hämnas; istället vill han utnyttja Ripley som lönnmördare. Ripley kommer, som en form av utstuderad hämnd på en person i trakten, med ett annat förslag...


Originaltitel Ripley's Game
Regissör Liliana Cavani
Manus Charles McKeown, Liliana Cavani
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare John Malkovich, Dougray Scott, Ray Winstone, Lena Headey, Chiara Caselli, Sam Blitz, Evelina Meghnagi, Lutz Winde, Wilfried Zander, Uwe Mansshardt, Paolo Paoloni
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2598
Filmnummer 13845

Recensioner

Skapad 2019-11-30 av nilleo
Med en kväll att spendera på denna film vore ett lyckat val för personen som önskar en ganska intrigfri thriller. På ytan är Tom Ripley ett offer av sin forna traumatiska upplevelse när han s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Kiril
“The Talented Mr. Ripley” klassar jag som en av tidernas bästa thrillers. Fenomenalt välspelad, komplex och spännande – ja, mästerlig på alla sätt och vis. ”Ripley’s Game” baserar även de...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av weng-weng
Patricia Highsmiths roman om Ripley, mannen utan egenskaper och skrupler, har filmatiserats tidigare. Det är uppenbart något i hans natur som drar honom till vita duken gång på gång och frågan ...   Läs mer »

Kommentarer


Totenkopf
2016-09-16
Tyckte det var en riktig seg historia när den hade premiär.
jopjop
2016-08-13
Stark trea. Missade början, kunde kanske varit en fyra.
Krille80
2014-11-25
Detta gillade jag verkligen! Vad kan man annars göra när en film serverar en riktigt stark historia som fascinerar något otroligt. När dessutom filmen är fylld av starka dramatiska skådespelare med den originella men sanslöst duktige John Malkovich i spetsen så är det onödigt att kämpa emot. Väldigt kul att se Malkovich på toppen av sin förmåga.
cALLEf
2011-08-22
underskattad :)
MrLawrence
2011-07-10
Ganska underlig, men helt okej.
emilstjernholm
2011-07-09
Usch. Leukemi-historien var totalt oengagerande och Malkovich var stålmannen. Inte spännande.
fitteld
2010-10-30
Blev lite för mycket dumheter mot slutet, men annars var den bra.
_2T_
2009-11-09
Ungefär samma underhållningsvärde som första filmen, men denna var strået sämre.
awesome-ness
2009-10-28
Det fanns potential men det räckte inte hela vägen fram till den gyllene medeltrean. Malkovich gör som väntat en riktigt bra insats men filmen i sig är ganska blank. Betyget blir en stark 2a (för Malkovich).
Albion
2009-10-13
Denna var bra även om den inte når samma klass som Den amerikanske vännen. Malkovich kör på i sin släpiga och nervpåfrestande stil och det kan man väl tycka vad man vill om men visst sätter han färg på den filmer han medverkar i. Betyget blir en 4;a.
Visa äldre kommentarer »