Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

River Queen


Nya Zeeland på 1850-talet, en tid då brittiska soldater allt mer började ta över öarna. Den unga kvinnan Sarah O'Brien får ett barn tillsammans med en maori-krigare, men krigaren dör snart och Sarah får själv uppfostra barnet. Efter ett antal lyckliga år kidnappas dock barnet av mannens familj och förs djupt in i den nyzeeländska vildmarken. Åren går och striderna på öarna växer i intensitet, men Sarah har fortfarande en förhoppning om att återse sin son.


Originaltitel River Queen
Regissör Vincent Ward
Manus Vincent Ward, Kely Lyons, Toa Fraser
Genre Drama, Action, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Samantha Morton, Kiefer Sutherland, Cliff Curtis, Temuera Morrison, Anton Lesser, Rawiri Pene, Stephen Rea
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 256
Filmnummer 50934

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


gubbenviktor
2013-06-13
Vackra bilder på skogen och floden. Men inge spännande, gripande eller romantisk. Tyvärr. Hade ju hoppats på det.
Grillo
2012-04-07
Irriterande. Snygg film, jag brukar gilla konceptet och huvudpersonen var bra, men i slutändan var filmen ruskigt tråkig och seg.
PeterTheW
2012-01-06
Nej. Det är inte bra... Det är väl småsnyggt gjort och visst finns det några scener som är helt okej. Det är nära en etta men klarar sig precis.
hsimpson
2012-01-06
Nej, ingen höjdare alls. Någonstans mellan ettan och tvåan, men man vill ju inte inleda året med att vara alltför snäll...
eowyn_cat
2010-08-30
verkligen en film,väldigt orealistisk, väcker ingen känsla. den som lyckas gråta i den här filmen gör det bra. :P dålig dialog, ljudefftekter och värdelös musik. någon annan som märkte att pojken var dubbad? HAHA
AdamB-film
2010-07-25
Det verkar som om det enda denna film får cred för är fotot. Och fotot är otroligt bra. Men även det övriga i filmen är bra. Inledningen är dock lite hoppig men sen stadgar det upp sig och blir en intressant historia att följa. Tycker att det är bra insatser av skådisarna, speciellt av Lesser. Lite mer djup hade inte skadat, men ändå en underbar film som återigen belyser hur illa kolonisationer världen över har fungerat.
manhunter
2010-07-04
jag fick inte riktigt grepp om den. Kändes som det saknades något. Kanske var det stämningsuppbyggandet som inte var bra.
Galivan
2010-04-26
Mycket tråkigt skildrad berättelse, bristfälligt manus. Handling och dialog är förenklad och saknar djup. Cliff Curtis klarar jag inte av , speciellt när kameran envisas med att filma honom med exakt samma ansiktsuttryck filmen igenom. De flesta skådisar ger knappt något intryck. Musiken är mycket slätstruken, används dåligt på många ställen, men ett par stycken var bra. Nu till det positiva. Fotot ger rysningar, OTROLIGT fint. Det är där filmens tyngdpunkten ligger. Kostym är också fantastisk. Samantha Morton är också fantastiskt bra, hon är den enda man lägger märke till medan de andra känns som statister. Allså en sevärd film.
Kurganen
2009-11-02
Jag är inte överväldigad men tycker ändå att filmen bjöd på en god stunds underhållning. Handlingen är i sig inte nyskapande men det är ganska bra gjort och bakgrunden, maoiriernas kamp för sitt land, är befriande och intressant. Kiefers medverkan är tråkigt nog begränsad men han gör, liksom andra agerande, en bra rollprestation. Det enda man kan anmärka på är att de rebelliska maorierna aldrig tycks vara mer än tolv (eller så) till antalet. Miljöerna är fantastiska och det ligger något drömskt över alltihop. Summan av alla delar blir en 3:a, varken mer eller mindre.
lok3ton
2009-09-21
En av de sämsta filmerna jag har sett, det känns som om man har försökt blanda en konstfilm med en hyfsat b:ig aventyrsrulle och slängt in kifer sutherland som ett affisch namn.
Visa äldre kommentarer »