Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Road to Perdition


Michael Sullivan är torped. En kväll råkar hans son se vad han jobbar med, vilket inte gillas av Michaels överordnade. Deras vedergällning blir grym och Michael ger sig själv ut för att hämnas.


Originaltitel Road to Perdition
Regissör Sam Mendes
Manus David Self
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal, Roadmovie
Skådespelare Tyler Hoechlin, Tom Hanks, Jude Law, Paul Newman, Daniel Craig, Liam Aiken, Stanley Tucci, Dylan Baker, Ciarán Hinds, Jennifer Jason Leigh, Harry Groener, David Darlow, Kevin Chamberlin, Doug Spinuzza, Peggy Roeder, James Greene (I)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10878
Filmnummer 5059

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av weng-weng
Tom Hanks har inte det bästa facit i min bok. Andra än Hanks har ju dock visat att det går att komma undan skamstämpeln, nu senast Robin Williams i Insomnia, så varför skulle inte också Hanks k...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Loomis
Sam Mendes enorma debutsuccé med ”American Beauty” gav honom en stor respekt bland både kollegor och biobesökare. I sin debutfilm var det den amerikanska familjen som var fokus i vårt moderna sa...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Jämte
Road to Perdition är i sin enkelhet en maffiarulle, eller kanske en gangsterfilm, det är en hårfin gräns mellan de genrerna. Hur som helst så är Road to Perdition en mörk och nästan kall film,...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av billybob
En jäkla bra film! Tom Hanks gör sin bästa roll någonsin och Paul Newman passar som den gamle maffiabossen John Rooney och sist men definitivt inte minst var Jude Law briljant som den sliskige yrk...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av rikirock
Hanks spelar Michael Sullivan, som jobbar åt den irländska maffian. När hans älskade fru och ena son mördas drabbas han själv av det våld som han under så många år utsatt andra för. Fast be...   Läs mer »

Kommentarer


BarryHero
2021-04-28
Det tar ett tag innan man börjar acceptera Tom Hanks som en brutal maffiaman men det kommer så småningom. Fotot är stundtals helt fenomenalt och det är ingen överraskning att man vann Bästa foto på Oscarsgalan 2003. Kvällsscenerna i regn är minst sagt spektakulära.
Bumbi78
2021-03-14
En underskattad och lite förbisedd Hanks-film. Hans maffiaman funkade fint och det är en snygg film där saker får ta sin tid - ett hantverk som verkar bortglömt numera.
Rai
2019-04-26
Jag tycker nog den filmen funkar väldigt bra.
naiiv
2018-11-19
Helt ok trots förutsägbar.
Starkbröl
2018-10-26
Bitvis riktigt bra, bitvis standardmaffia. Faller ihop mot slutet. För det mesta lysande skådespeleri.
Dele
2017-08-10
Väldigt gediget filmhantverk. Håller mitt intresse uppe och är stundtals också gripande. Tyvärr känns presentationen dramatiserad efter lite väl beprövade grepp vilket ger en viss ton av svulstig orealism. Helt klart sevärt dock.
RustyFilm
2016-12-10
Det här är en brutal och ganska trist maffia historia som är rakt berättad utan några större överraskningar. Det hela är heller inte speciellt engagerande. Ändå är det en gedigen och hyfsat vacker film. Jag gillar ljudsättningen, den är diskret men blixtrar när den ska.
Stygga-Vargen
2016-10-23
Jag brukar gilla Tom Hanks och visst gör han bra ifrån sig även här, men filmen i sig är bara seg och tråkig. Den är lika tråkig som en partiledardebatt på TV eller att titta på torkande färg.
HansMoleman
2016-09-03
Förutsägbart, rätt tråkigt manus och för mycket Hollywood.
mammene
2016-08-20
Här finns en stämning som är närvarande i nuet, ingen brådska, man stannar i ögonblicken och det är något jag tilltalas av. Ansikten och ögon som stannar upp. Allt börjar dunkelt, mycket i sonen Michaels ögon, efter hand förstår man vad som ska hända. Mycket bra rollprestationer. Det som drar ner lite är kanske bilflykterna, kändes som en stor kontrast till filmens helhet.
Visa äldre kommentarer »