Rock 'n' Roll High School
Eleverna på en gymnasieskola bestämmer sig för att sätta den rockhatande rektorn på plats. Musik av Ramones.

Originaltitel | Rock 'n' Roll High School |
Regissör | Allan Arkush |
Manus | Joseph McBride, Russ Dvonch, Richard Whitley |
Genre | Komedi, 70-tal |
Skådespelare | Vincent Van Patten, Dey Young, Mary Woronov, Dee Dee Ramone, Johnny Ramone, Joey Ramone, Marky Ramone, P J Soles, Clint Howard, Paul Bartel |
Min musiksmak har alltid varit under ständig utveckling och under början av 00-talet gick jag från hårdrockare till jazzälskare till punkare till gothare (jag gick förvisso inte omkring i svarta... Läs mer »
En produkt av sin tid med en hel del poänglösa scener och sidospår som inte leder någonstans. Filmens enda behållning är Ramones medverkan, men det räcker inte för att höja betyget.
Det är musiken som höjer den från en tvåa till en trea.
Ramones är ett av mina favoritband och det var av den enkla anledningen jag bestämde mig för att se filmen. Första gången jag såg den blev jag lite besviken över att Ramones inte innehar huvudrollerna, vilket jag trodde de skulle ha, men man får ju se dem en hel del ändå. Ramones gör bra ifrån sig men å andra sidan kan det ju inte vara särskilt svårt att gestalta sig själv. P.J. Soles tycker jag är den som presterar bäst. Detta är en rolig och fartfylld komedi med mycket bra musik.
En film som idag mest har kvar en charm för själva handling är löjligt och med förvånansvärt få roliga scener. Det som det dock finns massor av är bra musik och har man det minsta intresse av The Ramones får man en högtidsstund. Massor av deras låtar och de deltar och spelar i filmen. Det är just The Ramones som höjer betyget. Charm och bra musik!
Lite fjantig/löjlig och synken i musikscenerna är väl inte de bästa men trots det är den jävligt lättsam och underhållande. Vet inte hur det hade varit om man inte gillar Ramones.
Jo, sniffar lite självdistans här och där, men annars lite väl serietidningsaktigt i längden med dåligt överspel. Gillar anarki/upprors-temat, men det blir för pubertalt och slutet känns bara för mycket med en del felriktat våld. Ramones och Soles höll intresset uppe.
Stark trea, inte världens bästa highschool-film men superröj och mycket sevärd för Ramones närvaro :D
Som film är den kass likt en 80-tals rockvideo med Twisted Sister, men ack så mycket bra Ramones låtar. Nostalgikick DeLuxe!!
Mysig high school-komedi och massa Ramones-låtar. What's not to like? 3+
Småmysig, trevlig, kul och underhållande film med en helt klart kul story och bra 80-tals rock. Eftersom jag är både otroligt svag för 80-tals high school-filmer och 80-tals rock så var denna film bara ett rent nöje att titta på och fördriva tiden med, jag tycker dock att filmen misslyckas lite med det musikaliska då det inte ser ut som att dom sjunger när dom sjunger. Men ändå en småmysig och trevlig film som fungerade helt klart som tidsfördriv!