Rock'n Roll Never Dies

Tiger är en stor, snäll kille som närmar sig de 40, men fortfarande bor hemma hos mamma och pappa. Vuxenlivet har inte riktigt börjat, utan Tiger har gott om tid att ägna sig åt sin elgitarr, delta i vuxenundervisning samt äta stora mängder av mammas paj. Genom skoltexterna som han läser högt i klassrummet, vecklar hans liv ut sig i skrönartade episoder à la Populärmusik från Vittula. Här finns barndomens rockband som plötsligt ska återförenas, tjejen i vuxenklassen, den sedan länge döda lillbrorsan och de genomsnälla föräldrarna som är en skön motvikt till den förkrossande majoritet dysfunktionella föräldrar som annars skildras på film!

Originaltitel Rock'n Roll Never Dies
Regissör Juha Koiranen
Manus Juha Koiranen
Genre 2000-tal, Komedi, Drama
Skådespelare Samuli Edelmann, Marjukka Halttunen, Seppo Halttunen, Ilkka Koivula, Hennariikka Laaksola, Kari-Pekka Toivonen, Laura Birn

Mat1az
2008-03-11
En fin film som kanske var lite för utspädd med diverse onödigheter men annars riktigt bra. Blir en svag fyra för min del. Hade tänkt en stark tre först, men med mer eftertanke blir det fyran.
LillaBlåaMus
2007-02-11
Alldeles alldeles för lång. Och ojämn. Men rolig och svår att inte tycka om. Hade lätt vart en trea om de skurit bort utdragna partier här och där. Jag har inte svårt för långsamma filmer, men en sån här kräver lite tempo (som i början).
erito141
2007-02-01
En oerhört varm film som innehåller mängder med karaktärer som man inte annat än kan tycka om väldigt mycket. I vissa stunder är den briljant, och därmed borde den också få toppbetyg, medan den i andra sekvenser känns som om den trampar luft. 2h7min lång är den - och jag kan lova att de käkar paj i minst 25min av den tiden. Kan ändå inte låta bli att ge den en 4:a eftersom den var så fantastiskt bra i många av ögonblicken. Lite mindre pajätning och 4:an hade suttit som en smäck - nu är den ganska generöst given. Finsk humor är förövrigt, precis som wengholm sa, riktigt skön!
tenguzame
2007-01-30
Lite för lång, men väldigt skön film.
wengholm
2007-01-30
så skönt me finsk humor.