Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Rollerball


Året är 2018. Det utkämpas inte längre några krig. Det finns inte någon kriminalitet. Det finns bara... rollerball. I en värld som kontrolleras fullständigt av hänsynslösa megakorporationer är denna extrema och barbariska "sport" det enda sättet för folk att få utlopp för sin instängda vrede och frustration. Klistrade framför tv-apparaterna ser alla människor "Rollerball". En brutal blandning av amerikansk fotboll, motocross och hockey. Jonathan E. är stjärnspelaren, vars stora talang har blivit en fara för honom själv. Korporationen har tagit den kvinna Jonathan älskar, men de kan inte ta hans själ. Den djävulske direktören försöker övertala honom till att antingen dra sig tillbaka eller betala priset.


Originaltitel Rollerball
Regissör Norman Jewison
Manus William Harrison
Genre Action, Science Fiction, 70-tal
Skådespelare James Caan, John Houseman, Maud Adams, John Beck (II), Moses Gunn, Pamela Hensley, Barbara Trentham, John Normington, Shane Rimmer, Burt Kwouk
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 801
Filmnummer 3660

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


henrikj
2022-11-15
En film jag skulle vilja älska då upplägget är fantastiskt (Speedball II någon??) men det är för segt och för oengagerande.
Starkbröl
2022-03-08
I och för sig bra samhällskritik men svårt daterad.
myslas
2020-01-15
När jag var ung gillade jag den här filmen men när jag nu ser om den för första gången på minst 25 år så känns den inte bara förlegad utan även mestadels tråkig.
Raimo_1985
2018-01-09
Cool, brutal, dystopisk och genom hela filmen finns en känsla att "De bara luras dom jävla asen, allt hopp är borta". James Caan är älskvärd i huvudrollen.
Bomkia
2017-12-16
Undviker expositionsfällan som man annars lätt hamnar i i dystopier. Fantastiska stundsekvenser och intressant stämning. 3+
Dutch
2014-08-04
Hur cool som helst
xpor
2013-07-22
Den här filmen är TRÅKIG, framför allt. Den har ett intressant handling med fin samhällskritik från en framtids-dystopisk vinkel, men det dränks helt och hållet i en massa pseudobrutalt sportdravel.
Raxit
2013-06-26
Riktigt flådig rollerball-sekvenser! Filmen som helhet saknar dock lite av varje, främst lite mer utbroderade karaktärer och ett bättre slut.
DiMMUBoRGiR
2012-08-30
Rollerball är en sällsynt kasst utförd film i alla bemärkelser; dramaturgi, manus, foto, klippning, ljud, musik, effekter, skådespelare... Det är helt enkelt en enda röra av uselhet där endast Caan känns någorlunda på par.
menschenfeind
2012-08-09
Sååå mycket bättre än remaken! Snyggt foto och klippning, ultrahårt våld, bra musikanvändande och intressant scifi. Känns helt klart före sin tid.
Visa äldre kommentarer »