Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Rolling Thunder


Vietnamveteranen Charles Rane återvänder till Texas efter flera års fångenskap i ett vietnamesiskt fångläger. Han får svårt att anpassa sig till sitt nya liv och finner snart att han har glidit isär från sin familj. När han sedan tillsammans med frun och sonen blir brutalt rånade blir måttet rågat. Med sin gamle polare Johnny Vohden från Vietnam tar de en gruvlig hämnd på rånarna. Manuset av Paul Schrader som bland annat har skrivit klassiker som Taxi Driver och Tjuren från Bronx. Filmen har idag kultstatus och är en typisk vigilantefilm från 70-talet.


Originaltitel Rolling Thunder
Regissör John Flynn
Manus Paul Schrader, Heywood Gould
Genre Drama, Action, 70-tal
Skådespelare Tommy Lee Jones, Dabney Coleman, William Devane, James Best, Linda Haynes, Luke Askew
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 213
Filmnummer 12311

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-01-27
Höjer 2:an från typ två år sedan till 3.5. Bra rakt igenom. Skickligt skildrad tomhet som de två militärerna upplever, efter att ha delat så mycket som de här hemma aldrig kommer förstå, redan på flygplatsen när de verkar få en känsla av "Hopp, så that's it? Okej, ja men... Ha det bra då!". Till tystnaden och hemmatristessrn blir det ju sedan bara värre. Filmer som dök upp i huvudet var Death Sentence med Kevin Bacon, The Getaway och även sista (eller?) Rambo från härom året. Gillar Devane i huvudrollen och han är lyckligtvis inte tillräckligt lik Gerard Pique för att det ska störa. Lätt att sympatisera med. Härligt med ung Tommy Lee Jones som en riktig klippa till vän och lite kul, när vi ändå snackar road trip-par, med Sissy Spacek i Badlands-vibbar över groupie-tjejen.
Starkbröl
2022-05-25
Helt okej hämndrulle. Lite mänskligare än de brukar vara, och huvudpersonen är inte så djurisk som hämnarna brukar framställas. Dock lite långsam i och med detta med en abrupt upplösning.
Bumbi78
2018-11-11
En Vietnamprotest förtäckt till hämndfilm. Det börjar lågmält för att till slut explodera i våld. Devane är bra i huvudrollen och ibland dyker känslan av en skitig grindhouse-rulle upp. Kontroversiell på sin tid och klipptes hårt här i Sverige.
haajen
2018-08-17
Intressant film som i princip är ett slags förövning till Taxi Driver. Lågmäld och rentutav lite seg fram till det våldsamma slutet. Välgjort men inte helt lyckat.
MrPraline
2016-01-06
Alldeles för oengagerande för mig, filmen intresserade mig aldrig riktigt även om slutet är väldigt awesome. 2/5
ItalyErik
2014-08-11
Något för anonym och grå början för att engagera tittaren. Å andra sidan förlåter det hårda slutet allt. Tommy Lee Jones är perfekt i sin lilla roll som krigsskadad 'nam-soldat.
StureStenhög
2014-01-27
En väldigt sevärd hämndthriller som kanske utmärker sig mest genom att starta som ett drama där man verkligen tar sig tid till att etablera huvudkaraktären och hans avtrubbade psyke. Detta tjänar filmen på när den sen går över till att bli en ren hämndthriller. Där vågar man vara kompromisslöst rå utan att för den sakens skull gotta sig i våld, faktum är att en relativt liten del av filmen består av våld, här bryr man sig mer om att bygga upp en stämning, och det lyckas man bra med. När man sen väl kommer fram till den avslutande uppgörelsen, så håller den riktigt hög klass. Skön 70-talskänsla genom hela filmen dessutom, och Devane är en bra huvudkaraktär. skulle jag bestämma mig för att bli ett riktigt badass så skulle jag också skaffa mig en krok istället för en hand. En del lite sega partier finns det dock. Stark trea
craptastic
2013-03-04
Skön hämndrulle. Lite släpig kanske, men ett fett slut!
eriqk
2012-12-11
Tommy Lee Jones' karaktär är ju sådär härligt psykopatisk. "I'm gonna kill a bunch of people"
Screwface
2012-10-08
William Devane är en underskattad skådespelare. Mycket bra film med ett skönt hämnd-tema.
Visa äldre kommentarer »