Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Ronin


En handfull män med liknande bakgrund har alla samlats i Paris, anlitade av en okänd arbetsgivare för att stjäla en väska med okänt innehåll. Deras livsfarliga specialkunskaper visar sig snabbt ovärderliga i en värld där ingenting följer gamla rutiner, där döden lurar bakom varje hörn, där ingen är den han utger sig för att vara och där det farligaste man kan göra är att lita på någon annan.


Originaltitel Ronin
Regissör John Frankenheimer
Manus David Mamet, J D Zeik
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Stellan Skarsgård, Jean Reno, Robert De Niro, Jonathan Pryce, Natascha McElhone, Sean Bean, Katarina Witt, Michael Lonsdale, Skipp Sudduth, Jan Triska, Jonathan Pryce, Ron Perkins, Féodor Atkine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8609
Filmnummer 311

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2021-09-30
Snygg och riktigt underhållande, men kanske inte jättemycket mer än så. Fin film för en lördagskväll.
Raimo_1985
2017-06-25
Förväntade mig mer! Var inte alls så cool som jag trodde. Försöker vara något den inte är. Bra skådespelare som inte kommer till sin rätt. Rocco Barocco-skinnjackor, fåordiga män och svarta europeiska bilar.
92axha10
2017-02-11
Gillar actionthriller när de görs bra. Välgjorda actionscener och karaktärer men bryr sig om. Några snabba svängar och framför allt vågar de ta sin tid utan att bli generisk.
Jamesa
2016-03-20
Ok, men inte mer.
kungrisberg
2016-01-16
Var faktiskt en riktigt dålig film, fanns inget som kan motivera att den ska förtjäna en 4:a i snitt!

2015-06-16
Ganska medioker, men har kvalitet överlag. En svag like.
Andreas_
2015-02-08
Skrattretande film 2014/2015...men bra 1998 då man endast var 18 bast och inte hade så mycket välgjord film att jämföra med eftersom det kom alldeles för mycket skit under 90 talet. Idag är det dock en annan historia och detta kan nog ses i efterhand som en värdelös film som inte har åldrats med någon större värdighet. Det jag inser när jag nu ser om filmen 16 år efter premiären, är att manuset är oerhört patetiskt skrivet...hela historien är rent av patetisk, sen att karaktärerna är fruktansvärt löjliga och dåligt spelade gör inte saken bättre eller att det saknas någon som helst trovärdighet i många händelser. Kan verkligen inte förstå hur De Niro kunde hoppa på en Frankenheimer film efter sin succé med Heat några år innan eftersom Frankenheimer aldrig gjorde några filmer med större hjärnkapacitet bakom...alla hans filmer har varit oerhört dåligt skriva med mycket detaljmissar och plot holes. Inte ens den då vassa biljakten håller idag, den var en stor behållning när filmen kom ut 1998 men så här 16 år senare och filmer som fast and the furios eller t.ex the raid 2 och Matrix 2 för att nämna några har kommit under åren så är biljakten i Ronin ett stort skämt...en ren gäspning skulle jag vilja säga. Hela filmen är som sagt kass...dåligt skådespeleri, dåligt skrivet manus, totalt värdelösa effekter och alldeles för mycket realistiska detaljmissar i handlingen. Måste därför sänka mitt betyg från 1998 då jag gav denna film en stark 3:a och idag då jag upptäckt alla brister och fel bättre, ge den en svag 1:a...detta är riktigt dåligt, undvik är mitt tips.
Krille80
2014-11-04
Tidernas bästa biljakt och en fantastisk ensemble karaktärsskådespelare är vad denna film har att erbjuda trots lövtunnt manus och bristande logik. Robert DeNiro och Jean Reno lyser som klarast även om de kanske fått ganska fattiga karaktärer att tampas med denna gång. Underhållande, mycket tack vare biljakterna då förstås.
Zipper
2014-05-12
Roliga biljakter, men det blir lite trist mot slutet.
ergopliroforia
2014-01-19
Sälla har en sådan skådespelarensemble slösats bort på ett så obefintligt manus.
Visa äldre kommentarer »