Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Ronja Rövardotter


En stormig natt får två rivaliserande rövarfamiljer tillökning. De båda barnen, Ronja och Birk, växer upp och blir kamrater till sina fäders stora förtret. Baserad på Astrid Lindgrens bok med samma namn.


Originaltitel Ronja Rövardotter
Regissör Tage Danielsson
Manus Astrid Lindgren
Genre Drama, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Hanna Zetterberg, Dan Håfström, Börje Ahlstedt, Lena Nyman, Per Oscarsson, Med Reventberg, Allan Edwall, Ulf Isenborg, Henry Ottenby, Björn Wallde, Tommy Körberg, Rune Andersson, Claes Janson, Bo Bergstrand, Rolf Dahlgren, Ricky Bruch, Verner Hemmingsen, Bo Malmborg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21485
Filmnummer 3437

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av Stygga-Vargen
Astrid Lindgren har skrivit många klassiska berättelser och många av hennes berättelser har även resulterat i klassiska filmer och jag kan tänka mig att de flesta säkert har sett åtminstone n...   Läs mer »

Kommentarer


Zacke96
2024-07-02
En riktigt bra familjefilm, framförallt underbar musik, väldigt vackra miljöer och flera av skådespelarna är riktigt bra, främst Lena Nyman och Allan Edwall. Handlingen är bra, men hade hoppas de la mindre vikt på Ronja-Birks relation och mer fokus på Ronja-Lovis relationen. Sen har jag väldigt svårt för Börje Ahlstedts gestaltning av Mattis, jag tycker den är alldeles för överspelad. Men i övrigt är filmen underbar och förståligt att det är en klassiker.
Jonkenstein
2021-12-02
Bra barn/familjefilm som man såg många gånger när man var liten. Absolut värd att se om flera gånger.
Dele
2021-06-11
Bland det bättre Astrid har skrivit ömsint presenterat i filmform. Proffsigt rakt igenom och en fin upplevelse.
Ful_fisk
2020-07-20
Vill alltid att den ska vara lite, lite bättre än den är, men det är fortfarande en riktigt bra film. Killen som spelar Birk är jävligt stolpig, bråket om kniven är alltid provocerande onödigt och lite annat, men för det mesta är detta ett mycket fint familjeäventyr med härlig Lindgren-känsla. Tage Danielsson gjorde en hel del bättre filmer med Hasse vid sin sida, men i efterhand är nog det här hans mest djupast ihågkomna verk.
myslas
2020-06-19
Nog tyckte man bättre om den här filmen som barn men även som vuxen måste jag säga att den är underhållande. Jag kan fortfarande inte hålla mig för skratt när rumpnissarna dyker upp, grådvärgarna är väldigt snyggt gjorda och vildvittrorna skrämmande. Handlingen har man sett otaliga gånger genom alla tider men fantasy-elementen och fotot från den svenska naturen höjer upp filmen ett snäpp.
#54
2017-12-09
Håller fortfarande relativt bra.
Rai
2017-09-29
Funkar som fantasy och klarar att konkurrera med andra filmer i samma tema, så ok, filmen får en 4:a.
Stygga-Vargen
2016-11-13
En av de bästa svenska filmerna någonsin, alla kategorier!
wasteoftime
2016-05-16
Det är ju flertalet positiva punkter här, så det är svårt att veta vart man skall börja, men vi börjar någonstans. Första pluset är att de vågar göra en rejäl film, "trots" att den är riktad mot barn. Istället för att kapa filmtid för att det inte ska bli för långt. Sedan, animationerna! Visst, det syns att den inte är ifrån igår, men Per Åhlin är ju fantastiskt duktig och hans Vildvittror är ju perfekta. Sedan har vi två ungar som faktiskt är bra i sina roller. Och en Lena Nyman, Per Oscarsson, Allan Edwall och Börje Ahlstedt som är som gjutna i sina roller. Man ser ju flertalet influenser, dels i berättelsen, och dels i filmen, och det ser jag inte som något negativt, eftersom att det är just influenser, och vad vore livet utan det? Det blir på det hela taget en gedigen film, som har ett underliggande djup och ramberättelsen är bra - det når i sina bästa stunder upp i fyran, men den får på det hela taget nöja sig med en trea.
Tatty
2016-05-14
Jätte bra och rolig film. Ett måste att titta på om man ens inte sett filmen.
Visa äldre kommentarer »