Rose Red

Redan under byggnationen av Rose Red dog människor under mystiska omständigheter. Familjetragedier och dödsfall inträffade ända fram tills ägarinnan Ellen Rimbauer själv försvann under 50-talet. Sedan dess verkar huset bygga till sig själv med nya flyglar och våningar. Dr Joyce Reardon är nu som besatt av att ta reda på sanningen om Rose Red... Manus av Stephen King.

Originaltitel Rose Red
Regissör Craig R Baxley
Manus Stephen King
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Nancy Travis, David Dukes, Matt Keeslar, Julian Sands, Kimberly J Brown, Judith Ivey, Melanie Lynskey, Matt Ross, Kevin Tighe, Julia Campbell, Emily Deschanel, Laura Kenny, Tsidii Leloka

fridenpaden
2021-11-21
Otroligt hur dåligt vissa King-filmatiseringar åldras. Men ändå, intressant idé.
mahasarakam
2019-04-24
Lång, lite tramsig, men ändå ganska underhållande mysrysare.
2016-11-10
Hyrde denna för en massa år sen och trots att jag såg hela i ett streck så hade jag inte tråkigt en sekund ens. Något mästerverk är det ju inte men den är ändå väldigt bra.
2014-11-03
En Stephen King filmatisering i miniserieformat. Och med godkända skådespelarinsatser också. Det är alltid roligt när man får se en godkänd filmatisering av skräckmästarens verk, eftersom det är så ovanligt, mycket är ju skräp. Tyvärr. Det verkar som att hans böcker passar bättre i miniserie format. Visades på TV som serie. 2+
2014-07-18
Typisk Kingfilmatisering med allt vad det innebär. Upptakten och första timman är klart bäst och bygger upp ordentliga förväntningar. Det blir dock urvattnat ibland och även om den visas som en miniserie istället för som långfilm som jag såg den håller det inte helt och hållet.
Commandante
2014-07-15
Inte särskilt läskig alls, men den har några höjdpunkter som gör den helt okej. Däremot är den alldeles för lång och töntig för att förtjäna en trea i betyg.
Tatty
2014-01-15
Rätt så nervpirrig och man blir nervös att titta på filmen. Den är bra.
Hypostas
2013-12-29
Klart bättre än miniserien "The Shining".
picklessmulan
2013-12-20
Sevärd Film/Serie. Inget utöver det vanliga men som sagt innan byggs stämningen upp på ett bra sätt. Kul att Stephen King själv är med som Pizza Bud.
silvertrain
2013-10-16
En bra och läskig skräckfilm/serie. Gillar verkligen hur Stephen King bygger upp historien bakom det hemsökta huset Rose Red i denna! Ellen Rumbuaur är riktigt vacker också! Klar trea.