Roseanna
Ett naket, misshandlat kvinnolik fiskas upp ur sjön Boren. Kvinnan har blivit utsatt för grovt våld, är omkring tjugoåtta år och har ett födelsemärke på vänstra låret. Det är allt kommissarie Beck har att gå efter i sökandet efter den dödas identitet - och hennes mördare.
Originaltitel | Roseanna |
Alternativ titel | Beck - Roseanna |
Regissör | Daniel Alfredson |
Manus | Jonas Cornell |
Genre | Kriminalare, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Rolf Lassgård, Kjell Bergqvist, Gösta Ekman, Jacob Nordenson, Ingvar Andersson, Niklas Hjulström, Anita Ekström, Barbro Hiort af Ornäs, Lena Nilsson, Wallis Grahn, Donald Högberg, Anna Helena Bergendal, Tova Magnusson |
Dax att återer-bekantasig med Beck ano 1990-tal/ Men vette fan om herr.Ekman räcker till att gestalta Kommisarie-Beck asså"" Detta är mera som ett tidsdokument från ett tid som flytt... En nostalgisk tripp får man ändock")/ Sen massa härliga kommentarer som.- Ska jag signera den..?/ Sexuellt-Snedvriden,,=) + att Bergqvist beter sig som en hypad pundare med sina ticks- rörelser mot facet/konstant. Nåväl en 2+ till denna triviala story som ges"
Stabil TV-deckare. Ekman och gänget är alla bra, lite humor och avslutningen är spännande.
Ett riktigt sömnpiller precis som övriga filmer i denna serie av Beckfilmer.
Har aldrig gillat dom här filmerna...
Osannolikt nog bättre en orginalfilmen från 1967. Tycker också den har ett bättre flyt än de andra Beck-filmerna med Gösta Ekman. Vill döpa om mig till Benny Krake.
Klart bättre remake än 1967 års sopa. Bra nerv, stark Trea.
Gösta Ekman är den riktiga Beck om man jämför med den skit man massproducerar idag med Haber och Persbrandt. Roseanna var första av sex riktigt bra filmatiseringar av Sjöwall/Wahlöös böcker om Beck. Gösta Ekman, Lassgård och Bergqvist säger allt. 3+
Bra skådisar. Ganska bra film också
Riktigt bra! I mitt tycke en av de absolut bästa Beck-filmerna. Absolut i klass med Mannen på taket. Gösta Ekman, Kjell Bergqvist, Rolf Lassgård och Niklas Hjulström bildar ett riktigt härligt team ihop. Alla karaktärer finns där. Jag misstog mig visst. Detta var film nr. 1 i Ekman-serien.
Har ju helt glömt denna. Bitvis riktigt bra och spännande.