Rosewater

En journalist fängslas i Iran i mer än 100 dagar och blir brutalt förhörd i fängelset.

Originaltitel Rosewater
Regissör Jon Stewart
Manus Jon Stewart
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Kim Bodnia, Gael García Bernal, Shohreh Aghdashloo, Haluk Bilginer, Numan Acar, Golshifteh Farahani, Arian Moayed, Claire Foy, Dimitri Leonidas, Nasser Faris, Amir Rahimzadeh, Amir El-Masry, Kambiz Hosseini, Ayman Sharaiha, Zeid Kattan

Gordyal
2017-02-24
Stark story men rätt så klen film. Övertygar inte. (6/15)
BlueViper
2016-01-30
Allvarlig men ändå lättsam att se på nåt sätt. Inget jättenytt, men ändå stark trea, bra film.
Afflicter
2016-01-22
Bra spelad, men lite tunn på handling.
Poker-Mange
2015-06-01
En intressant och viktig film om iranska regimens behandling av sina medborgare(i det här fallet en amerikansk-iransk journalist). Tyvärr alldeles för ojämn och platt, försöken till djup känns konstlade och påtvingade ibland, typ för att fylla ut tid och innehåll. Tv-produktion och budgetfilm med mindre resurser-känslan är överhängande. Tv-komikern Jon Stewarts film är inte dålig men inte heller något tungt politiskt drama. Garcia Bernal och Bodnia är utmärkta skådisar som höjer filmen till en nivå den kanske inte förtjänar. Borde vara en solid tvåa i betyg, jag är generös idag och ger den en svag 3a.