Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Rospiggar


Efraim Österman förlorar sin bror efter att han gått ner sig i en vak. När Efraim ska ta hand om broderns kvarlåtenskap hittar han ett testamente. Det visar sig att brodern har en okänd son i Stockholm.


Originaltitel Rospiggar
Regissör Schamyl Bauman
Manus Erik Lundegård, Torsten Lundqvist, Albert Engström
Genre Komedi, 40-tal
Skådespelare Birgit Tengroth, Sigurd Wallén, Emil Fjellström, Gull Natorp, Viran Rydkvist, Karl-Arne Holmsten, Åke Grönberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 53
Filmnummer 6137

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2017-10-03
Ganska underhållande. Jag tycker bättre om den här än Att angöra en brygga, där de försöker efterlikna såna här gamla filmer. Det är vardagligt och småcharmigt. Man får en inblick i Roslagslivet. Ungdomarna som har framtidsdrömmar. De äldre som håller ordning och försöker liva upp vardagen. Härliga gubbar. På gränsen mellan tvåa och trea.
Memmem
2017-10-02
Fin skärgårdskomedi! Kombinationen akademiledamoten Albert Engström, skicklige regissören Schamyl Bauman och en rad fina skådespelare, med underbara Birgit Tengroth i spetsen kan inte bli fel, och blir det inte heller. Denna films miljöskildring är mycket väl utförd, med många utomhusscener i autentisk skärgårdsmiljö, även korrekta inomhusscener och rätt dialekt. Personteckningen är också väl utförd och insmugen i händelserna. Händelserna följer rad på rad, uppblandade med en mustig rospiggska. Syskonen August, Efraim och Lovisa brukar sin gård i Roslagen. En vinter går August ner sig i en vak och drunknar. Efraim hittar ett testamente, med en okänd son som förmånstagare. Han syr in dokumentet i fodret på sin rock, för att dölja det. "Syr han, när det finns kvinnfolk i huset?", undrar systern. Härligt foto som följer personerna på olika platser i skärgården och huvudstaden. Mustigt språk och flera slagdängor. Utmärkt spel från skickliga komedianter och komedienner, framför allt Sigurd Wallén och Birgit Tengroth. Betyg: 3½, som avrundas till 4.
Spaderfyra
2015-12-25
En tidstypisk svensk film. Jag älskar gamla svenska filmer och speciellt Sigurd W. Betygsättningen på dessa filmer blir en smula orättvis då man jämför med moderna filmer och dess teknik. Jag tycker den var trivsam.
Gigi1943
2014-08-10
Älskar gamla pilsnerfilmer och Holmsten, men storyn var lite andefattig, den får en svag trea för nostalgins skull.
emilstjernholm
2014-08-04
Händelsefattig story och estetiskt intetsägande. Inget att lägga på minnet direkt.
yrkeschaufföre
2012-07-31
Tråkig!! Ljuspunkten var musiken som var bättre än brukligt. Å lite kul att skeppargubben ser ut som otäckingen i "Jag vet vad du gjorde Förra sommaren" En stark stark etta.
kennert
2010-05-09
Typisk svensk film från denna tid.
Juliasmil
2008-03-12
Fånig och lite pilsnerfilmshärlig!
sofieL
2007-07-07
en trivsam och härlig skärgårdsfilm!
matsymats
2004-04-19
AnnZoo: Good shit...
Visa äldre kommentarer »