Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Rovdjuret


Ett team av elitsoldater kallas in av en CIA-agent för att söka efter överlevande efter en helikopterkrasch djupt inne i de centralamerikanska djunglerna. Det visar sig snart att ett mystiskt rovdjur härjar i området, och allt blir istället en fråga om att ta sig därifrån med livet i behåll.


Originaltitel Predator
Regissör John McTiernan
Manus Jim Thomas, John Thomas
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Kevin Peter Hall, Bill Duke, Jesse Ventura, Sonny Landham, Richard Chaves, R G Armstrong, Shane Black
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14093
Filmnummer 3310

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av JohnnyBoy
Dutch och hans gäng utför ett rutinuppdrag i skogen. Det visar sig att de inte fått all information, men det är inte det minsta problemet. En varelse förföljer dem i djungeln och det är varken ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Arson
En millitant grupp med soldater och en betydelsefull persons helikopter har blivit nedskjuten över \"djungeln\". Till undsättning kommer Dutch (spelad av Schwarzenegger) och hans manskap. När man d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
Arnold Schwarzenegger och hans kommandosoldater får i uppdrag att leta efter överlevande från en helikopter som skjutits ner i djupaste centralamerikanska djungeln. Till en början går allt som p...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Stomberg
Arnolds filmkarriär har minst sagt varit brokig genom åren, och frågan är om inte 80-talet var den tid då han var i sin allra bästa form. Efter att under första halvan av 1980-talet flitigt pen...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av GrandMaster_E
Fräck 80-talsaction och en milstolpe i effektmakeri (okej, tiden har gått snabbt framåt) då det begav sig 1987. Specialeffektsmakaren Stan Winston och hans gäng blev välförtjänt Oscarsnominera...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Efter att nästan ha väckt ramaskri på filmcafe efter att folk sett mitt betyg på denna filmen kände jag att det var dags att i en recension försöka motivera betyget. Historian vet väl alla so...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2020-11-10
Rovdjuret ser ok. ut, spännings- och underhållningsmässigt funkar det (inom filmens kontext) och machonivån är med lite välvilja acceptabel. Tyvärr så tappar filmen den känsliga balansen mellan show och substans (om substans nu är rätt ord för en film som denna) mot slutet och tippar helt över åt enbart show. Jag vill gärna ha något i tunnorna som skramlar men här blir det till sist bara tomt.
myslas
2020-10-29
Allting i den här filmen är inte toppen, dialogen är faktiskt rent bedrövlig. Allting vägs dock upp av slutfighten som är sjukt häftig.
Golazo
2020-09-11
Muskler, cigarrer, djungel, krig, 80-tal, Arnold, Ace Ventura och Billy, klar 5:a. Tycker effekterna är helt okej.
Strongbow
2018-12-06
Riktigt svag trea det här. Skyller på grav 80-talsnostalgi och att de sista tjugo minuterna är ok.
yrkeschaufföre
2018-09-16
Minst 20 år sen jag såg den senast, jag ahr haft en bild av att den är dålig, den är ganska rak och simpel men kampen är intressant och filmens specialeffekter har klarat tidens tand bra, en stark trea.
Portugallien
2018-01-17
4-
Howler19
2018-01-11
Det är ju väldigt roligt att det här var Oscarsnominerat för bästa specialeffekter, för de har sannerligen inte åldrats väl. Bortser man från den biten så är det dock lätt att se varför det blivit en kultfilm. Hyllningarna är överdrivna på sina håll, men Arnold levererar show som bara han kan och det är helt klart en bra film.
StaffanE71
2017-12-24
En klar toppfilm i sin genre som doftar 80-tal. Förvånansvärt bra, fortfarande. Kult! 4'a!
Rai
2017-12-23
Riktigt bra rulle... en av mina favorit filmer...
StureStenhög
2017-06-12
Den här var ju bättre än vad jag givit den cred för tidigare, men jag tycker nog fortfarande att den är lite överskattad. Jag saknar framför allt intressanta idéer, både i sitt upplägg och händelseförlopp är den väldigt basic. Men den lyckas bra med att skapa spänning, och så har den ju Arnold som levererar odödliga repliker och röker cigarr som en kung. Även Bill Duke gillar jag. Arnolds one liners varvas dock med lite för mycket halvtaskig och/eller överflödig dialog ("He couldn't see me"? Kom igen manusförfattare, jag är inte helt dum i huvet). Men jag är medveten om att filmens status gör mig överdrivet kritisk, det är ett underhållande djungelspektakel trots allt
Visa äldre kommentarer »