Run

Chloe har vuxit upp i total isolation från omvärlden. Hennes överbeskyddande mamma Diane styr hennes steg sedan födseln. Men nu är Chloe i tonåren och börjar nysta fram otäcka hemligheter från mammas förflutna.

Originaltitel Run
Regissör Aneesh Chaganty
Manus Aneesh Chaganty, Sev Ohanian
Genre Thriller, Skräck, Mysterium
Skådespelare Sarah Paulson, Kiera Allen, Sara Sohn, Pat Healy, Erik Athavale, BJ Harrison

vonadel
2023-01-17
Denna var bra. Spännande och intressant filmen igenom även om den kanske var lite förutsägbar då. Bra skådespel också. 7/10
BarryHero
2021-06-24
Ytterligare en imponerande thriller (som Searching) i regi av Aneesh Chaganty som är originell och inte tar sig själv på allt för stort allvar. Både Paulson och rullstolsburna Kiera Allen är bra i sina roller. Filmen har dock ett par märkliga svängar som inte är helt logiska som man får ha lite överseende med. Slutet lämnar lite av en konstig smak i munnen men är åtminstone oväntat.
schramm
2021-04-01
lite väl förutsägbar för sitt eget bästa men ändå en rätt fräsig historia om en person som uppenbarligen inte kan springa
2021-02-27
En lyckad spänningsthriller utan högre ambitioner. Man får förstås ha lite överseende med att det blir långsökt, och det känns som att det här lätt hade kunnat bli en kalkon i mindre stadiga händer, men här lyckas de hålla sig till någon slags rimlighet inom filmens ramar. Dottern blir lite av en rullstolsbunden tonårs-macgyver, men man drar aldrig det längre än vad jag klarar av att acceptera. Cred ska definitivt tilldelas Kiera Allen för att hon lyckas sälja in rollen, men en sämre skådespelare hade det här lätt kunnat bli pinsamt. Nu kan man verkligen känna hennes maktlöshet samtidigt hon också förmedlar hur omvälvande hela händelseförloppet blir för henne. Allt eskalerar dessutom på ett trovärdigt vis, och man håller stilen hela vägen in i mål
PeterTheW
2021-01-27
Välspelad och bra, bitvis rätt nervig, men kommer inte riktigt upp i samma höjd eller nerv som Aneeshs fantastiska Searching.
2021-01-22
Bra och spännande film med bra skådisar. Ett plus i kanten är att den inte slutar som man tror.
running_b
2020-11-21
Var ändå spännande rakt igenom och rätt så välgjord. Slutar lite "wtf?" dock.