Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Runaway


När två elingenjörer hittas mördade får Jack Ramsey och hans kollega Karen Thompson i uppgift att ta reda på vad som hänt dem. Jack och Karen upptäcker snart att morden är kopplade till varandra och att de har att göra med en helt ny slags förövare, nämligen en mordisk robot.


Originaltitel Runaway
Regissör Michael Crichton
Manus Michael Crichton
Genre Kriminalare, Thriller, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Tom Selleck, Cynthia Rhodes, Gene Simmons, G W Bailey, Kirstie Alley, Stan Shaw, Joey Cramer, Chris Mulkey, Anne-Marie Martin, Cec Verrell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 492
Filmnummer 927

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rune2000
2022-11-28
En av de mindre kända Michael Crichton-verk, som han både skrev och regisserade. Filmen är fylld med kända namn och bekanta ansikten som alla gör ett hyfsat jobb utifrån det givna manuset. Men i slutändan är det just manuset och de charmiga men daterade specialeffekterna som sänker denna film för mig.
Sheepy
2022-11-27
Charmig B-film som aldrig tar sig själv på för stort allvar och försöker vara något den inte är. Gene Simmons gör en minnesvärd insats som skurken. Specialeffekterna är härliga och osar 80-tal.
myslas
2021-03-13
Älskade den här när jag var liten. Gene Simmons från Kiss, Tom Selleck från Magnum och coola robotspindlar, vad mer kan man begära av en film? Tja, ett manus som inte är helt bedrövligt kunde vara hjälpsamt. När man är 11 och ser coola robotspindlar bryr man sig inte så mycket om det men när man är 46 blir det svårt att ignorera. Ändå ganska underhållande som kultfilm.
Xtro
2019-02-09
Läste att den skulle vara "all style, no substance" vilket jag ofta kan leva med och visst, sista kvarten räddar nästan 3an, men innan dess ser den mest 70-tal ut på ett dammigt, dåligt sätt.
Bumbi78
2016-11-27
När man på 80-talet skulle göra futuristiska rullar såg det allt som oftast ut som... 1980-talet. Dåtidens hitech vilket såklart framkallar leenden med en rätt lunsig Selleck som passar illa i hjälterollen då han mest ser ut en ledsen hund av större ras. Simmons med äcklig blick passar dock fint i skurkrollen och på det hela finns en del skön action, charmiga effekter och tidstypiskt snygga brudar. En tramsfilm av sin tid som inte alls bör dömas för hårt.
gjoob
2016-09-27
Den tidsenliga töntcharmsfaktorn är hög, men i själva verket är det ingen vidare film. Det enda som inte är väldigt 80-tal är väl Tom Sellecks 80-talstypiska mustasch, som ju är ett bestående fenomen i alla decennier.
Commandante
2016-01-04
Tyckte denna film var urspännande när jag såg den som ung, men nu är den rejält ålderdomlig vad gäller teknik, effekter, berättarstil och kvinnosyn.
MaxMackan
2015-07-25
Det är verkligen en nästan våldsamt sexistisk film, lämnar en dålig smak i munnen. Underhållande med Gene Simmons som skurk, men det är riktigt skräp detta.
Krille80
2014-11-15
När jag var yngre var Tom Selleck en stor favorit och denna film bidrog till detta. Det som dock fick mig att verkligen minnas och gilla filmen var den galna skurken och hans robotar i form av spindlar. Helt underbart. Det är först i efterhand som jag har förstått att skurken inte var någon mindre än Gene Simmons. Som helhet en helt OK film.
johnaleks
2014-10-28
allting är verkligen fruktansvärt övertydligt och dessutom sexistiskt på sämsta möjliga 80-talssätt, filmen verkar mest rikta sig till förpubertala killar(observera teknikporren) av det mer korkade slaget, en grupp jag förmodligen tillhörde en gång men det var i så fall ett bra tag sedan, sämsta tänkbara betyg är självklart
Visa äldre kommentarer »