Rurouni Kenshin: The Legend Ends
Shishio Makoto fortsätter sitt militära försök att erövra Japan, men han räknade inte med att en viss Kenshin Himura, en man av moral, skulle stå i vägen för envåldshärskares dröm.
Originaltitel | Rurôni Kenshin: Densetsu no saigo-hen |
Regissör | Keishi Ohtomo |
Genre | Action, Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Yûsuke Iseya, Tatsuya Fujiwara, Min Tanaka, Yû Aoi, Ryûnosuke Kamiki, Yôsuke Eguchi, Munetaka Aoki, Hiroko Yashiki, Masaharu Fukuyama, Takeru Satoh, Tao Tsuchiya, Emi Takei |
Tar direkt vid där ‘Kyoto Inferno’ slutade, och är i all väsentlighet andra halvan av en lång film. Den har således samma positiva och negativa sidor som ’Kyoto’: fantastiska stridsscener och är väldigt vacker form- och innehållsmässigt men står lite för still berättarmässigt och centreras på ett persongalleri som är lite för teatralt och spektakulärt för filmens bästa.
Knasig film. Går inte att förstå hur Shinshio någonsin tänkt ta över Japan. Han var dömd att misslyckas så slutstriden kändes väldigt konstlad och saknade tyngd. Antiklimaktisk urladdning med en massa Anime-klyschor inslängda.
En bra urladdning och avslutning. Hittar tillbaka till de känslorna och djupet som saknades i tvåan. Bra rakt igenom.
Bäst av de tre filmerna.