Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Rymdimperiet slår tillbaka


Kampen fortsätter... I uppföljaren till Stjärnornas krig fortsätter kampen för att rädda galaxen från det ondskefulla Rymdimperiet. Luke Skywalker, Han Solo, prinsessan Leia och Chewbacca står öga mot öga med Rymdimperiets styrkor på isplaneten Hoth. När Han Solo och Leia lyckas fly, beger sig Luke till Dagobah-systemet på jakt efter jedi-mästaren Yoda. Endast med Yodas hjälp kan Luke överleva utmaningen från Darth Vader och möta den mörka Kraften.


Originaltitel Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Alternativ titel The Empire Strikes Back
Regissör Irvin Kershner
Manus Leigh Brackett, Lawrence Kasdan
Genre Science Fiction, Action, Fantasy, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, David Prowse, James Earl Jones (röst), Anthony Daniels, Kenny Baker, Peter Mayhew, Frank Oz (röst), Alec Guinness, Jeremy Bulloch, Clive Revill (röst), Kenneth Colley, Julian Glover, Des Webb
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29114

Recensioner

Skapad 2019-10-20 av connya
Jag och min några år yngre bror har alltid varit oense om vilken Star Wars-film som är den bästa. Jag har ända från börjat älskar Episod IV mest av dem alla och tyckte länge Rymdimperiet sl...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av marfil
För mig som varit Star Wars-fan ända sedan 1978 var ju naturligtvis ”Rymdimperiet slår tillbaka” en historisk händelse när den kom 1980. Och efter att ha lyckats ta mig in på filmen som nervö...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av peterneal
Ja, här har ni den bästa delen av Star Wars filmerna. Den elake Darth Vader är tillbaka för att härska över galaxen och så ska han försöka att få Luke på sin sida. Men vet Luke den mörka...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av BeforeYouDie
”The Saga Continues” i den andra delen av Star Wars. Vi hoppar fram lite i tiden från att vi lämnade våra hjältar i ”Stjärnornas Krig” och vi befinner oss nu på Hoth, en snöplanet, där reb...   Läs mer »

Kommentarer

karlmats
2019-07-14
Fortfarande inte lika bra som den första filmen men jag gillar den ändå mer nu än vad min tidigare kommentar indikerar. Det är episk rymdopera och jag stör mig inte alls på droiderna den här gången. Istället stör jag mig mer på Han Solos douchiga raggningsförsök på Leia. Yoda påminner om den chilenska bokföringsapan Alejandro Fuentes Bergström vilket jag tycker är orimligt roligt. Jag vet att den här blivit megahyllad, och scopet har expanderat, men det är lite av en mellanfilm och jag blir mer imponerad över de snygga miljöerna än själva storyn och dialogen. Fortfarande en riktig klassiker och 3an blickar mer uppåt än nedåt denna gång. ------- 8/3 2009 Sämre än den första filmen, främst på grund av den oerhört sega, närmast tråkiga inledningen som varar en evighet. De små robotjävlarna har tappat all sin charm och börjar bli riktigt jobbiga, Chewbacca är dock fortfarande kung. När storyn börjar ta fart och utvecklas mot slutet höjs filmen oerhört och lyckas ta sig upp till en svag 3a men det är på gränsen. Boba Fett är nice och om ljussablar fanns på riktigt skulle jag ge vad som helst för att få tag i en, de här filmerna är ändå klassiska så det förslår.
päronanton
2018-10-12
Åh vad jag älskar dessa filmer! Verkligen Star Wars anda!!
Pi-R
2018-09-21
En markant uppryckning på alla fronter jämfört med föregångaren, även om Hamills skådespeleri fortfarande lämnar en hel del övrigt att önska. Manuset är långt ifrån felfritt, men det vägs upp av starkare självförtroende och tydligare riktning än episod IV, fräsigare actionsekvenser, Vaders tydligare närvaro, Fords skådespeleri, ett ruskigt starkt soundtrack, och tillökningarna i form av Lando och Yoda. Skalar man bort nostalgin är det måhända inget filmiskt mästerverk, men likväl riktigt god underhållning

2017-12-18
Banebrytende mesterverk II.
Zingostar
2017-10-25
Ännu ett mästerverk efter första filmen. Även här finns dock reservationer för att George Lucas har valt att lägga till moderna scener och ändrat lite här och var som irriterar oss fans. Men hur som helst ett mästerverk och klart sevärt.
Filmfantast86
2017-10-09
Klassiker
Jaganatha
2017-06-23
Borde man inte blöda mer än Luke Skywalker gör om man får handen avhuggen? Kort därefter hänger han dessutom och dinglar ute i rymden med bara en hand intakt. Trovärdigheten är noll, men jag gillar det ändå.

2017-06-04
Det här är bra grejer! Star Wars som det ska vara!
Applekingen
2017-05-14
Den bästa Star Wars filmen. Mest för att det är spänning rakt igenom och inte seg som Ett Nytt Hopp och Jedins Återkomst kunde vara på vissa ställen. Dock så kan jag hålla med om att Yoda är väldigt fånig ibland.
mumiemonstret
2017-01-21
Filmen kanske är den bästa i serien men jösses så fånig Yoda är. Jag hade en bild av att han skulle påminna om läromästarna i exempelvis Karate Kid eller Kill Bill, men han är ju en Jar-Jar Binks minus datoranimationen! Fattar inte att de båda rollerna bemöts så olika av fansen...