Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Sagan om de två tornen


Frodo och Sam fortsätter mot Mordor med uppdraget att förstöra den enda Ringen, medan deras förra kumpaner Aragorn, Legolas, Gimli, Merry och Pippin får nya allierade och anfaller Sarumans Isengård. Samtidigt faller en växande skugga över Midgård och Saurons armé marscherar mot Gondor. Kriget om Ringen har börjat.


Originaltitel The Lord of the Rings: The Two Towers
Alternativ titel Sagan om de två tornen - Härskarringen
Regissör Peter Jackson
Manus Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair, Peter Jackson
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Elijah Wood, Sean Astin, Andy Serkis, Ian McKellen, Christopher Lee, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, David Wenham, Bernard Hill, Miranda Otto, Hugo Weaving, Liv Tyler, Cate Blanchett, Brad Dourif, Karl Urban
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 43365
Filmnummer 7051

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av douloureuse
Sagan om de två tornen är den andra filmen i triologin om ringen. Frodo och Sam fortsätter sin resa mot Domedagsberget över de karga bergslandskapen där onda och goda varelser råder sida vid sid...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av XenoMorph
Att det blev film av Sagan om ringen trilogin får man vara glad över. Böckerna är väldigt bra men det är helt enkelt för mycket story i dem. Tack o lov har Peter Jackson rättat till detta i fi...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Tinuvíel
\"There´s an union now between the two towers, Orthanc and Barad-dûr\...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av connya
Ett år senare. Efter att ha sett Sagan Om Ringens första del på bio två gånger, ett antal gånger efter det och sedan den fantastiska förlängda versionen är det då dags. Efter några kort...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av othis
Regissören Peter Jackson låter ”Sagan om de två tornen” ta vid precis där ”Sagan om ringen” slutade. Och det är precis inte någon mjukstart utan full action från första filmrutan. Märklig...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BeforeYouDie
Sagan om de Två Tornen är den andra filmen i Peter Jacksons filmatisering av JRR Tolkiens böcker om Härskarringen. Den startar med en återblick till Moria och vad som egentligen hände när Gand...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
Här är den andra delen i Peter Jacksons trilogi baserad på JRR Tolkiens bok med samma namn. Vi fortsätter följa Frodo Bagger (Elijah Wood) på sin resa mot landet Mordor, där han ska förstöra ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av zettinger
När jag var liten och fick tag på en gammal Kalle Anka-tidning stannade mitt hjärta en stund tills jag hunnit kolla om sista serien i tidningen var första, andra eller tredje delen av tre, och jag...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2022-09-13
As mäktigt & läckert episkt mästerverk där allt är klockrent rent film-mässigt. Given stark 4a"
Dele
2020-08-23
Precis som föregångaren så är detta ett imponerande svulstigt verk som underhåller, men också är enkelspårigt och klyschigt, samt inte särdeles intressant.
karlmats
2020-04-05
Sagan rullar vidare, i princip obruten från där den första filmen slutade, och det lilla intima skopas ut och blir större och mer grandiost än tidigare. Mänsklighetens överlevnad står på spel och actionscenerna är större och vildare än i första filmen. Aragorn får ta mer plats och Viggo växer in i sin roll med bravur. Scenerna med Arwen hade man kunnat skippa dock. Frodo och Gandalf som var första filmens höjdpunkter får ta ett steg tillbaka och istället är det Gollum som stjäl showen den här gången. Makalöst att man lyckades göra en sån skapelse redan 2002, Serkis ska ha allt beröm han kan få för att få detta kreatur att väcka såna känslor hos publiken. De nya inslagen är inte lika starka som det som tas med från första filmen; Enterna och Rohanscenerna är förvisso imponerande, men i sig hade de inte räckt till. För några ögonblick står jag och vacklar kring om denna mellanfilm förtjänar sin 4a, sen vaknar jag upp ur mitt slumrande och inser att ja, det gör den. Peter Jackson har ändå skapat den bästa trilogin världen har skådat, och mitt fantasyhjärta bultar för alla dessa karaktärer och dess äventyr framåt mot inte bara ära och berömmelse, utan för själva världens överlevnad.
päronanton
2018-10-05
Mästerverk!!!
Semiramis
2018-02-07
Kanske den svagaste i trilogin. Det mesta som har med Frodo och Sam att göra går långsamt och när storyn väl sätter fart på riktigt i andra halvan blir det ibland Hollywood-komiskt.
Rai
2018-01-01
Älskar dessa filmer, från början till slut!!
Applekingen
2017-02-14
Frodo och Sam delarna är väldigt långdragna och tråkiga men resten är väldigt bra. Bättre än 1:an men sämre än 3:an.
jezebel
2015-11-13
Låt oss säga att Sagan om ringen+Bilbo är sex filmer så är det här den bästa enligt mig. Rå kostym och inte lika töntig som de andra filmerna - om än töntig.
Krille80
2014-10-28
Man inser snabbt att det kommer att dröja innan man får uppleva något liknande på film igen. I samma anda som den först följer man med på en underbar resa och man ler hela tiden av glädje över vad man ser.
mathistad
2014-09-27
Bra
Visa äldre kommentarer »