Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Sagan om Despereaux


Despereaux Tilling är en liten mus med jättelika öron, som vägrar att anpassa sig till det begränsade mus-liv han ämnats för. Tillsammans med sin utstötte vän, den godhjärtade råttan Roscuro, ger han sig ut på ett äventyr, med uppdrag att rädda prinsessan av Kungdömet Dor, som befinner sig i svår knipa.


Originaltitel The Tale of Despereaux
Regissör Sam Fell, Robert Stevenhagen
Manus Gary Ross
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Matthew Broderick (röst), Dustin Hoffman (röst), Tracey Ullman (röst), Kevin Kline (röst), William H Macy (röst), Robbie Coltrane (röst), Emma Watson (röst), Stanley Tucci (röst), Ciarán Hinds (röst), Tony Hale (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 669
Filmnummer 68413

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


yrkeschaufföre
2017-11-24
Satt och funderade nu på om filmen kunnat få bättre betyg om jag sett den med engelskt tal, det är ju väldigt många duktiga skådespelare med i originalet. Men det är ju knappast de svenska rösterna som drar ner betyget, jag är fortfarande sur över min förlorade tid - surar jag och återvänder till youtube.....
yrkeschaufföre
2017-11-19
Är inte på topphumör idag så den får faktiskt bara en etta. Den är väldigt snygg men det är i princip det som är positivt. Magi-delen verkar komma från en annan film.
2004Orre
2017-02-15
Lagom stark trea, väldigt kreativ, men extremt fula karaktärer tycker jag.
deswhip
2016-10-22
Den här filmen är inte speciell och har inget fint budskap. Den är bara underlig, jag tror den är pretentiös, svårt att säga för den är så jävla skum. Den är definitivt dålig, det är iaf säkert!
Portugallien
2015-08-01
2+
Lotso
2014-07-03
En del väldigt starka element i denna filmen och sedan en del dumma och dåliga element så en blandad påse ungefär. Först det negativa så man kan avsluta med de positiva. Först och främst de första 15 minuterna är ingen höjdare alls och är mer eller mindre en rip-off på en annan råttfilm Ratatouille. Sedan dör drottningen och nej ingen stor spoiler då hon dör in princip början av filmen och hennes död var väldigt random och konstig hon ser en råtta i hennes soppskål och skriker sedan ser det ut som hon svimmar eller tuppar av men sedan visar det sig att hon dog, så hon dog av rädsla från en råtta? Sedan har kocken i filmen någon magisk kraft han kan göra som gör att en grönsaks och rotfrukts människa kommer till liv som heter Boldo och är det bara jag som tycker att bara den idén är vansinnig och konstig? I animerade filmer är det normalt med pratande djur bland människor men att framkalla en sådan "varelse" känns verklig konstigt och passar inte in med resten av filmen. Var kommer Boldo ifrån hur existerar han? Det jag gillade var historian som för övrigt är baserad på en bok men den var charmig historia och för en gång skull fann jag inte Matthew Broderick irriterande vanligtvis även i animerade filmer klarar jag inte av honom bortsett från Glory och Ferris Bueller's Day Off och denna lär jag nog inkludera där (ledsen men jag finner faktiskt hans röst i Lejonkungen småjobbig). Sigourney Weaver som berättarrösten tillägger även en stor påverkan på filmen. Budskapet gillade jag också och animationen gillade jag i de flesta fallen. I sin helhet en helt okej film som både vuxna och barn lär gilla om du sett alla prinsessfilmer där ute och missat denna är den definitivt värt en titt!
Manko
2013-04-03
Manuset är så dåligt att allting känns som en serie av orelaterade händelser. Bara en mängd av olyckshändelser tycks knyta samman allesammans. Finns det en hjälte? Nja. Finns det något att lösa? Inte egentligen. Bäst vi krystar till något som liknar en dramatisk slutsekvens. Sen toppar vi det hela med ett budskap som bokstavligen måste sägas rätt ut för att publiken ska förstå vad filmen ville förmedla. Hoppas verkligen boken var betydligt mera sammanhängande och givande än så här.
TheHorrorfan
2013-03-10
En väldigt söt film med ett fint budskap.
Gröne_Orm
2012-05-06
Jag gillar att filmen tar god tid på sig att komma till poängen utan att för den skull vara extra lång.
mmsdos
2011-11-22
För mig en gullig film som har sin charm men når upp till en stark trea.
Visa äldre kommentarer »