Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Sagan om konungens återkomst


Tecknad version av Tolkiens tredje bok i Sagan om Ringen-trilogin. Hobbitarna Frodo och Samwise kämpar för att nå Domedagsklyftan där de kan förstöra härskarringen. Gandalf, Vidstige och de andra försöker under tiden motstå Saurons styrkor vid Minas Tirith. OBS!! Icke att förväxlas med Peter Jacksons version från 2003.


Originaltitel The Return of the King
Regissör Jules Bass
Manus Romeo Muller
Genre Animerad, Action, Musikal, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Orson Bean (röst), Theodore Bikel (röst), William Conrad (röst), John Huston (röst), Roddy McDowall (röst), Brother Theodore (röst), Paul Frees (röst), Don Messick (röst), John Stephenson (röst), Casey Kasem (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1433
Filmnummer 9797

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av horvendile
Det förefaller rimligt att de allra flesta som intresserar sig för denna film - något av en kuriositet - också har sett \"Monty Python and the Holy Grail\". De kan då erinra sig det uppgivna stö...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2020-12-12
Tyvärr har jag bara sätt små bitar ur filmen, men jag tyckte den verkade helt okej...
fors1984
2015-02-08
Nästan en prestation att lyckas få en så här dålig slutprodukt med tanke på källmaterialet. Tippar bitvis över i rent kalkonterritorium, där det är så dåligt att det blir bra. Where there's a whip there's a way!
Urfbert
2014-07-08
För mycket dåliga sånger för min smak. Den här, Hobbiten och Bahksis film klumpades en gång ihop som en trilogi och den här är dessvärre sämst av dem.
LundstedtJ958
2013-04-26
Jag måste erkänna att jag ganska sällan håller med om snittbetyg på filmtipset men jag kan ju alltid förstå varför det är si eller så, fast så kom då den här filmen och hur i hela helvetet kan den vara en fyra?! Dåliga sånger spelas upp hela tiden, filmen är uselt tecknad, absolut alla delar av handlingen utöver Frodo och Sams resa är gjorda oerhört dåligt och själva kriget blir liksom aldrig av. Det här är det värsta jag någonsin sett. Merry eller Pippin verkar dessutom vara amerikan och Théodens död är ett sjukt antiklimax. Det här är en förolämpning till grundmaterialet och jag gillar inte ens Konungens Återkomst i någon annan form heller.
Noseman2005
2012-12-30
Det är så töntigt, förvirrat och episkt på samma gång att man blir matt. Men låstarna (och kanske främst låt-texterna) är så sjukt usla att det slår över och blir genialiskt ("The end of the ring, the return of the king"). Dessutom finns det (liksom i de andra tecknade filmerna i den här serien) en del som stämmer överens med Jackson's sätt att filma vissa scener att man misstänker att den på sätt och vis går att se som en inspirationskälla. Med god vilja, alltså... ;)
Ghostface
2012-12-30
Kalkon på alla sätt och vis.
MechaMax
2012-04-23
Jag tål inte den här filmen. Den är en skam tycker jag och det gör ont att behöva tänka på den. Det jag dock kan säga som är det enda bra är att jag faktiskt uppskattar hur den håller sig ganska så nära boken i handlingen. Dock gör det den inte värd att se.
JoeZ
2010-02-28
Får en att inse att Sagan Om Ringen kan berättas dåligt och man inser också hur mycket Peter Jackson egentligen lyckades med...
XenoMorph
2009-11-09
When there's a whip, there's a way! Lite skönt med sångerna men förutom det inte så bra.

2009-09-16
Asså... vafan! Skräp!
Visa äldre kommentarer »